пʼятниця, 06 травня 2022 13:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Погрожують репресіями: українців змушують приймати "громадянство" ЛНР

Погрожують репресіями: українців змушують приймати "громадянство" ЛНР
З людьми проводяться "профілактичні бесіди". Фото: ГУР

На Луганщині окупанти змушують переміщених із нещодавно захоплених територій приймати громадянство псевдореспубліки ЛНР.

У разі відмови погрожують репресіями, інформує Головне управління розвідки.

"У захопленому росіянами місті Сорокіне розпочали процеси оформлення паспортів так званої ЛНР щодо переміщених українських громадян. Люди позбавлені домівок, майна та грошей, тож вимушені погоджуватись на ці умови, адже тільки так можливо отримати виплати в рублях, продуктові набори та медичну допомогу", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могли потрапити у полон: на Луганщині зникли двоє рятувальників

З людьми проводяться "профілактичні бесіди". Повідомляється, що в разі відмови від "громадянства" псевдореспубліки люди втратять будь-які засоби до існування і до них будуть застосовані репресивні заходи.

"Наразі більшість співробітників так званих "правоохоронних органів ЛНР" відправили в зону бойових дій на території Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Поспіхом зібрані "новобранці" не мають практично жодного досвіду служби. Через це, зокрема, з 1 травня патрульні підрозділи "народної міліції ЛНР" вимушені зупинити перевірки приватного автотранспорту та особистих документів на блокпостах поблизу міста Сорокіне", - додають у відомстві.

Вуличні бої продовжуються в Рубіжному та Попасній. Міста під постійними обстрілами. Попасна майже повністю знищена росіянами. Найбільш постраждалі населені пункти: Попасна, Рубіжне, Новотошківське, окуповане Щастя - рівень руйнації наближений до 90%.

Зараз ви читаєте новину «Погрожують репресіями: українців змушують приймати "громадянство" ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути