пʼятниця, 13 квітня 2012 12:09

Поголений акордеоніст Завадський розповів про тортури у СІЗО

Поголений акордеоніст Завадський розповів про тортури у СІЗО
У артиста виникли проблеми зі здоров'ям. Фото: podrobnosti.ua

Відомого акордеоніста Ігоря Завадського вперше показали після арешту – на суді. Вразив зовнішній вигляд віртуоза, якого поголили під нуль, повідомляє ТСН.

Під стінами суду на нього чекали друзі, знайомі та батьки учнів. Разом з адвокатами, вони просили зміни запобіжного заходу.

Народна артистка України Раїса Недашківська готова до особисто взяти на поруки музиканта. Вона називає кримінальну справу Ігоря замовною.

"Те, що йому інкримінується, настільки жахливе, я абсолютно у це не вірю, тому що він розумна людина і він би цього не допустив", - впевнена Недашківська.

Відеозйомку на судовому засіданні заборонили. Самого Завадського до суду не привезли. Його було видно на відеотрансляції, яка йшла з камери для побачень у СІЗО.

Бритий наголо артист кашляв ледь не після кожного слова. Суду він розповів, як співробітники Шевченківського райуправління вибивали з нього свідчення, не допускали адвоката і 7 годин тримали в наручниках.

"Вони примушували мене до дачі свідчень. Здійснювали як моральний тиск у вигляді погроз, так і фізичний - у вигляді побиття. В результаті чого я втрачав свідомість, відчував нудоту і запаморочення", - сильно кашляючи сказав Завадський.

Адвокати щосили доводили, що у музиканта погіршився зір і проблеми з легенями. Тож акордеоніста просять випустити. Медичне обстеження суд дозволив, а все інше – ні. Тож відомий акордеоніст сидітиме у СІЗО далі.

Журналістам вдалося телефоном отримати ексклюзивне інтерв'ю з акореоністом. Жахливі подробиці його допиту вражають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акордеоніст Завадський підбирав дітей з неблагополучних сімей - ЗМІ

"Один каже: "Давай за яєчка його бери". Він каже: "Підпишеш?" "Ні". Стискав. І почув: "Вали його". Я впав головою в підлогу, втратив свідомість", - розповів Завадський.

Міліція вже показала йому відео, де музикант нібито ґвалтує неповнолітніх хлопчиків.

"Дійсно, мені показали, я побачив свою кімнату. Мені показали відео, на якому стою нібито голий спиною", - розповів Завадський про відео, яке міліція називає основним доказом його винуватості.

Сторона обвинувачення сьогодні на суді була небагатослівною. Раніше правоохоронці заявили, що мають відеодокази сексуальних злочинів і свідчення 11-ти неповнолітніх потерпілих.

"Серед тих дітей, дітей, які брали в нього уроки гри на акордеоні, не було взагалі. Жодного стосунку до мистецтва музичного не мають", - зазначив речник МВС України Володмир Поліщук.

Тим часом сам музикант побоюється, що кожен день для нього останній. За словами Завадського, йому пообіцяли, що доведуть до самогубства. На випадок, якщо це станеться, він уже написав записку - "Я не винен".

 

Зараз ви читаєте новину «Поголений акордеоніст Завадський розповів про тортури у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

246

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути