пʼятниця, 28 вересня 2018 17:10

Подвійне громадянство прирівняли до державної зради

Подвійне громадянство прирівняли до державної зради
Подвійне громадянство прирівняли до державної зради

У зв'язку з фактами видачі громадянам України паспортів Угорщини в Берегові Закарпатської області відкрите кримінальне провадження. Злочин розслідує прокуратура Закарпатської області за статтею про державну зраду.

"Відомості внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 111 КК (державна зрада). Це попередня правова кваліфікація", - сказали у прес-службі облпрокуратури в п'ятницю.

У прокуратурі повідомили, що відомості внесені за повідомленнями у ЗМІ щодо здійснення громадянами України дій, спрямованих на шкоду суверенітету і територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Миротворець" показав українців, яким роздали угорські паспорти

27 вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що СБУ розслідує кримінальне провадження за фактом отримання паспортів Угорщини громадянами України. Отримання подвійного громадянства карається позбавленням громадянства України.

За словами Луценка, якщо під час слідства СБУ будуть встановлені "такі випадки щодо будь-яких осіб - мерів, губернаторів, міністрів, пенсіонерів, військовослужбовців, дія буде однаковою - позбавлення українського громадянства".

Зараз ви читаєте новину «Подвійне громадянство прирівняли до державної зради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути