понеділок, 15 березня 2021 22:08

Підозрюваний у вбивстві дівчинки на Херсонщині не уникав допитів - поліція

Підозрюваний у вбивстві дівчинки на Херсонщині не уникав допитів - поліція
У селі Щасливе на Херсонщині 7 березня зникла 7-річна Марія Борисова. Тіло знайшли 11 березня. Була зґвалтована й задушена. Підозрюваний - 62-річний місцевий житель. У день похорону дівчинки порізав вени. Фото: t.me/dkr_npu

Затриманий у вбивстві 7-річної Марії Борисової із села Щасливе Олешківського району на Херсонщині – 62-річний місцевий житель, друг батька Марії.

Мотиви вбивства й зґвалтування не повідомляє. Про це розповів начальник обласної поліції Олександр Прокудін.

"На цей момент підозрюваний не повідомляє про мотиви вбивства і зґвалтування. Так, дійсно, чоловік дружив із батьком загиблої. Як розповів один зі свідків, напередодні зникнення дівчинки батько Маші заходив до підозрюваного, і вони разом випивали. Крім того, один зі свідків сказав, що бачив Машу біля будинку підозрюваного. На цей момент він свідчень не дає, тому мотиви та інші деталі злочину ми відновлюємо по зернятах", - розповів Прокудін, передає "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де вбивали 7-річну Марію Борисову: місцеві провели своє розслідування

Додав, що чоловік, як і більшість жителів села, дозволив поліцейським оглянути своє житло. Під час первинного огляду слідів перебування дівчинки виявлено не було.

"Спочатку шукали саме дитину, а в подальшому вже сліди злочину. Крім того, він справно з'являвся на виклики поліції для дачі показань. Провести обшук житла ми вже змогли тільки за санкцією суду, тоді ж і вилучили предмети і речі, які на цей момент знаходяться на експертизах. Він міг ховати тіло дитини в одній із господарських будівель неподалік від місця, де її знайшли. І міг заховати труп так, що поверхневий огляд місця не дав можливості помітити тіло вбитої дівчинки. Ми припускаємо, що чоловік розраховував на те, що місцевість вже прочісували кілька разів і повторно проходити не будуть. Тому вночі підкинув у сарай мішок із тілом убитої дівчинки. Але вже вранці місцеві жителі і поліцейські виявили тіло", - додав Прокудін.

Чи мав підозрюваний спільників – встановлюється. Слідство у справі триває.

7-річна Марія Борисова зникла 7 березня. Того дня гралася з сусідськими дітьми та 10-річним братом. Востаннє її бачили біля зупинки громадського транспорту близько 17:30. Начебто побігла туди, аби зустріти батька з роботи. Ніхто з дітей не помітив, у який момент зникла дівчинка. Місцевий мешканець, який живе неподалік від батька Марійки, казав, що саме увечері 7 березня бачив, як вона стояла біля двоповерхового будинку, де жив тато. Скоріше за все, вона приходила до нього, але того не було вдома. Що сталося далі, невідомо. Тіло знайшли 11 березня в недобудові неподалік будинку, де жила Марія. Була зґвалтована й задушена в день зникнення, за висновками експертів. Підозрюваного затримали 13 березня - у день похорону дівчинки.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний у вбивстві дівчинки на Херсонщині не уникав допитів - поліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути