Ексклюзиви
середа, 07 березня 2018 13:54

Підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка затримали в США

Підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка затримали в США
У США затримали підозрюваного у загибелі Василя Сергієнка. Фото: politeka.net

У США затримали підозрюваного у загибелі українського журналіста Василя Сергієнка. Про це під час відеотрансляції у Facebook розказав друг померлого Олег Собченко.

"Тішать добрі новини. У Штатах ФБР затримало Андрія Іносова. Це ще один виконавець злочину, він був у розшуку довгий час. Він перебуває під вартою, і суд розглядає питання про його передання Україні", - говорить Собченко.

У МЗС і Генеральній прокуратурі України вже почали займатися питаннями екстрадиції затриманого.

"Є надія, що він буде говорити на тему причетності колишнього народного депутата від Партії регіонів Геннадія Бобова. Іносов - колишній боєць ММА - змішаних єдиноборств, так само, як і решта виконавців. Він був керівником групи викрадачів Василя", - каже Олег.

Друг загиблого додав, що початкові дії групи викрадачів також можна розцінювати як такі, які могли заподіяти смерть Василеві Сергієнку, про що свідчать результати експертизи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваного в обезголовленні одеситки взяли під варту

Андрій Іносов є кандидатом у майстри спорту з боксу. У пошуковій картці на сайті МВС зазначено, що він переховується від органів досудового розслідування з липня 2015 року. Суд видав дозвіл на його затримання та доставлення до суду для обрання міри покарання.

Громадського активіста та журналіста Василя Сергієнка знайшли мертвим у Виграївському лісі, що за 15 км від міста Корсунь-Шевченківський Черкаської області 5 квітня 2014 року. Напередодні його викрали невідомі із власного будинку, дорогою били і катували. У могилі тіло лежало повернуте обличчям у землю, на руках – наручники.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка затримали в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути