вівторок, 19 жовтня 2021 13:40

Підозр нема: останні подробиці у справі про ймовірне зґвалтування за участі поліцейського

Підозр нема: останні подробиці у справі про ймовірне зґвалтування за участі поліцейського
На Полтавщині триває розслідування справи про ймовірне зґвалтування 30-річної жінки за участі поліцейського. Фото: npu.gov.ua

Справою про ймовірне зґвалтування 30-річної жительки села Чавельча Оржицької громади на Полтавщині займаються працівники теруправління Держбюро розслідувань.

Жодному з тих, на кого вказала жінка, поки не оголосили про підозру, бо чекають результатів експертиз, розповів Gazeta.ua речник теруправління Олександр Білка.

"Досудове розслідування триває. Призначено комплекс експертиз. Поки немає результатів. Відповідно, нема й підозр, або спростування вини", - розповів Білка.

Про потерпілу відомо, що вона - мати чотирьох дітей. У вечір, коли все сталося, сиділа з другом у кухні. Діти в той час уже спали. Чинний та колишній поліцейський прийшли до жінки додому. Обоє були п'яні, з собою теж принесли алкоголь.

"Другові моєму наказали піти. Після того один з них взяв мене на руки, кинув на ліжко і зґвалтував. Я того не хотіла. Потім ще погрожували, що як комусь скажу – дітей відберуть", - розповіла жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разом випивали, вагітності не було: розкрили нові подробиці ймовірного зґвалтування поліцейським

Про жінку в селі відгукуються позитивно. Кажуть, не гуляща. Про дітей дбає. Двох синів, яким 10 і 6 років, і доньку, якій 8 – народила від перших стосунків. Оформлена як мати одиначка. Ще одному сину 10 місяців. Він від іншого чоловіка, розповіла староста Чавельчі Наталія Бутенко.

"Не можу сказати, чи підтримують її односельці, чи засуджують. Різне в селі балакають. Але в мене до неї ніколи претензій не було. П'яною її ніколи не бачила. Хатку купила. Все стареньке, але там завжди чисто й тепло. Їсти наварено. Дітки доглянуті. Старшого хлопчика років три тому забрала баба біологічного батька в Золотоношу на Черкащині, аби допомогти. Хлопчик там у школу ходить, на гуртки. В село приїжджає на канікули. Сніжана туди допомагає і грішми, й бере участь у вихованні малого. А півтора місяці тому біологічний батько трагічно загинув – під фуру попав. То його мати тепер хоче встановити його батьківство щодо цих трьох діток", - розповіла Наталія Яківна.

Батько наймолодшого - сина признав і навіть зареєстрував у своєму будинку. Зараз його розшукує поліція.

"Непутящий він. Гамселив жінку. Навіть вагітну. Цього маленького народила семимісячним. Чоловікові дали умовний термін. Але він не відмічався в поліції, то ж тепер у розшуку" - додала Наталія Яківна.

Щодо поліцейських, на яких вказують – не місцеві, староста їх не знає.

Якщо факт зґвалтування підтвердиться і провину підозрюваних доведуть – їм загрожує до 12 років за ґратами.

На Полтавщині дільничного офіцера обвинуватили у зґвалтуванні. Начебто він разом із товаришем прийшли до жительки Чавельчі додому у ніч проти 11 жовтня. І там над нею поглумилися.

Дільничного, на якого вказала потерпіла, звільнили з поліції за результатами службового розслідування – не працює від 12 жовтня. А інший чоловік, на якого вказує заявниця, – колишній працівник поліції. Він не працює давно.

Зараз ви читаєте новину «Підозр нема: останні подробиці у справі про ймовірне зґвалтування за участі поліцейського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути