неділя, 02 квітня 2023 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Почастішали атаки авіабомбами: у ЗСУ розповіли про нову тактику росіян на півдні

Почастішали атаки авіабомбами: у ЗСУ розповіли про нову тактику росіян на півдні
Російські війська частіше випускають авіабомби по Херсонщині. Фото: liga.net

Росіяни все частіше обстрілюють Херсонську область керованими авіаційними бомбами.

Так загарбники намагаються тиснути на місцеве населення. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, минулої доби росіяни з акваторії Чорного моря атакували Херсонщину авіаційними бомбами. Загарбники влучили по сільськогосподарському угіддю, загиблих та поранених немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбиті будинки та поранені цивільні: показали наслідки російських обстрілів Донеччини

"Характерна зміна тактики армії РФ спостерігається в тому, що з використанням Су-35 вони атакують прифронтові території. Це кілька десятків кілометрів, куди можуть сягати такі керовані авіаційні бомби, які випускають з винищувачів", ‒ сказала Гуменюк.

Росіяни атакують Херсонську область із зони, де українська ППО не може їх дістати. Загарбники також обстрілюють населені пункти на узбережжі.

"Це спосіб тероризму, який російські війська взяли за основу, оскільки вогнева робота Сил оборони по зачищенню смуги у 30 кілометрів має результат. Але, коли війська РФ вишукують нову тактику, ми завжди готуємо протидію", ‒ додала Гуменюк.

За минулу добу російські загарбники 60 разів обстріляли Херсонську область. Ворог випустив 290 снарядів з авіації, "Градів" та артилерії. Місто Херсон росіяни обстріляли шість разів.

Російські загарбники вивели на бойове чергування у Чорне море своїх 12 кораблів. Три з них ‒ ракетоносії із загальним можливим залпом 20 "Калібрів".

Зараз ви читаєте новину «Почастішали атаки авіабомбами: у ЗСУ розповіли про нову тактику росіян на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути