середа, 27 вересня 2017 11:00

"Побачила живіт і подумала, що це пухлина" - лікарі розповіли про стан 12-річної породіллі

"Побачила живіт і подумала, що це пухлина" - лікарі розповіли про стан 12-річної породіллі
Зараз дівчина і немовля перебувають під наглядом лікарів. Фото: Facebook

Дитину 12-річної породіллі Тетяни з Борислава Львівської області, яка нещодавно стала мамою, перевели в обласну клінічну лікарню. Сама молода мама почувається нормально. Про це повідомляє видання "Комсомольська правда в Україні".

Дитина народилася недоношеною (35 тижнів замість належних 40). Лікарі стан новонародженої не коментують, посилаючись тим, що, з огляду і на кесарів розтин, і на ранній вік мами, наслідків уникнути не вдасться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі не змогли визначити стать двох немовлят

Коли Тетяна завагітніла і почала поправлятися, на її стан особливо ніхто не звернув уваги. У вересні, кажуть в Бориславі, в школу Таня вже не пішла - погано себе почувала. А незабаром стривожена мати побігла з нею до лікаря. Втім, тривоги також не були пов'язані з вагітністю.

"Скарги були звичайні: на головний біль, болі в шлунку. Аня, мама її, тепер уже бабуся, не на жарт перелякалася, коли побачила живіт. Але як повіриш, що твоя дитина в 12 років готується народжувати? І вирішила, що пухлина, побігла до педіатра ", - згадують сусіди.

За словами очевидців, першою реакцією на вердикт лікаря був шок. І для Тані, і для її мами, за їхніми ж словами, ця новина стала сюрпризом. "Таня почала набирати вагу, округлилася тільки в останні кілька місяців, ось і не помічали", - виправдовують матір місцеві жителі.

Тетянина сім'я вважається багатодітною і стоїть на обліку, як малозабезпечена. Ганна має статус матері-одиначки.

"Всі дітки завжди нагодовані, доглянуті, охайно одягнені, школу не пропускають - вона за всім слідкує. Сама Таня вчилася добре - не відмінниця, але по знаннях ні в чому не відставала. А мати її - трохи інфантильна. Може, це і доньці передалося , якесь нерозуміння можливих наслідків інтимних відносин. Ось і вийшло так, що народила дитину в 12", - описують сім'ю жителі Борислава.

Саму Таню, розповіли в міськраді, переводуть на індивідуальне навчання, принаймні на перший час - інакше доглядати за донькою вона не зможе.

Батько дитини зробив генетичну експертизу і поки чекає на її результати.

За фактом статевих відносин з особою, яка не досягла статевої зрілості, відкрили кримінальне провадження. Санкція передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін до 5 років або позбавлення волі на той самий термін.

Із 2019 року за пологи в Україні доведеться платити. Такі нововведення передбачені новим проектом медичної реформи.

Зараз ви читаєте новину «"Побачила живіт і подумала, що це пухлина" - лікарі розповіли про стан 12-річної породіллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути