Ексклюзиви
вівторок, 24 грудня 2013 17:14

Після скандалу із побиттям хлопчика, директора вінницької школи "понизили"

Після скандалу із побиттям хлопчика, директора вінницької школи "понизили"
Фото: kolo.poltava.ua

24 грудня директор Департаменту освіти Вінницької міськради Володимир Буняк представив нового директора вінницької школи № 4, який раніше очолював 12-ту школу. А директором школи №12 стала директор 24-ї школи. Колишнього ж директора 4-ї Олександра Седельова направили керувати школою № 24, в яку входять й класи виправної колонії. В ній Седельов працював раніше. Кажуть, це, так би мовити, "пониження" після скандалу з побиттям 10-річного Максима Царенка.

Як повідомив батько хлопчика Максим Царенко-старший, сина побили на перерві однокласники. Мовляв, вчителька похвалила його, як одного з небагатьох за виконане домашнє завдання. П'ятеро однокласників обступили хлопчика на перерві в коридорі та побили. Батько зняв побої і звернувся у міліцію.

"Повторюється минулорічна ситуація. Тільки тоді в мене заяву не прийняли через "відсутність" довідки про побої. Дитина досі на лікарняному через струс мозку та численні забої", - сказав він.

Версія батьків хлопців, які били Максима, та вчителів була іншою.

"На перерві Максим поставив підніжку однокласнику. Його обступили і просили не робити цього більше. Ніхто хлопчика не бив. Це прекрасно бачив вчитель, що чергував на коридорі. Але Максим одразу став дзвонити батькові, скаржитись. А потім побіг до медпункту. Там сказав, що у нього болить нога і живіт. Це зафіксовано у журналі. Але батько Максима відвіз його у лікарню. А потім написав заяву у міліцію", - розповіла заступник директора з виховної роботи школи № 4 Тетяна Регеша.

Дітей викликали на допит. Всі казали, що Максима не чіпали. А, навпаки, він перший до всіх ліз і ніколи не вибачався. На батьківських зборах заявили, що перейдуть всім класом в іншу школу. Натомість, батьки Максима Царенка планують перевести сина.

За словами Володимира Буняка, кадрові ротації відбулись, щоб не ускладнювати ситуацію навколо цього скандалу.

"Директор школи має забезпечувати гармонійну діяльність навчального та виховного процесів. Олександр Седельов мусив ще минулого року провести службове розслідування і довести справу до кінця. Тоді б вона не повторилась цьогоріч. Зараз ми не маємо на руках результатів розслідування, тому не можу нічого сказати, хто в цій ситуації винен", - зазначив він.

Максим Царенко — колишній помічник народного депутата Олександра Домбровського, якого Вищий адміністративний суд України 2 липня цього року позбавив мандату.

Зараз ви читаєте новину «Після скандалу із побиттям хлопчика, директора вінницької школи "понизили"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути