пʼятниця, 14 вересня 2012 20:09

Після п'ятничної молитви тунісці увірвалися до посольства США

Після п'ятничної молитви тунісці увірвалися до посольства США
Фото: Reuters

Туніські демонстранти ввечері 14 вересня увірвалися на територію посольства США і почали підпалювати дерева та бити вікна в будівлі дипмісії, повідомляє Reuters з посиланням на очевидця подій. За його словами, над будівлею посольства піднімається стовп диму.

Напад супроводжується сутичками з поліцією, яка намагається відігнати людей за допомогою сльозогінного газу. Крім того, поліція намагалася запобігти нападу на посольство, стріляючи в повітря, проте це не зупинило натовп.

За даними CNN, група людей попрямувала до посольства США в Тунісі після п'ятничної молитви. Серед тих, хто бере участь у нападі, багато ваххабітів (або салафітів) - представників радикального напряму в ісламі.

Як повідомляє Agence France-Presse, ще один напад на посольство США 14 вересня відбувся в Хартумі, столиці Судану. Там поліція також відкрила стрілянину, проте демонстранти зуміли прорватися на територію посольства. Подробиць про те, що відбувається в Хартумі на даний момент немає.

Раніше 14 вересня демонстранти увірвалися в посольства Великобританії та Німеччини. У нападах, за різними оцінками, брали участь від 5 до 10 тисяч чоловік. Щонайменше одна людина була убита в сутичці з поліцією. Ще одна людина загинула в ліванському місті Тріполі, де також проходять антизахідні демонстрації.

Масові протести в арабських країнах почалися після виходу аматорського фільму "Невинність мусульман". Крім Судану, Тунісу і Лівану антизахідні виступи тривають в Індонезії, Єгипті, Ємені та Ірані.

Найбільш серйозний напад на дипмісію США, викликаний виходом фільму "Невинність мусульман", відбувся в Лівії, де від рук ісламських радикалів загинув посол США Крістофер Стівенс і ще три громадянина цієї країни.

Зараз ви читаєте новину «Після п'ятничної молитви тунісці увірвалися до посольства США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути