середа, 02 листопада 2011 13:00

Пілоти літака Як-42 , що розбився під Ярославлем, летіли під дією наркотиків

Пілоти літака Як-42 , що розбився під Ярославлем, летіли під дією наркотиків

Міждержавна авіаційна комісія Росії оприлюднила результати розслідування причин катастрофи Як-42 під Ярославлем, в якій загинула хокейна команда "Локомотив". Всю провину за аварію поклали на пілотів, які не мали належного досвіду, а один був під дією наркотику.

Як виявилося, в крові одного з пілотів літака був виявлений фенобарбітал - речовина з групи барбітуратів, яку включено до списку наркотичних і психотропних речовин (звичайно відома як снодійне, входить до складу, зокрема, корвалолу).

"В організмі другого пілота виявили фенобарбітал - препарат, який надає гальмівну дію на центральну нервову систему, заборонений до застосування пілотами. Особи, які використовують цей препарат, не можуть бути допущені до виконання польотів", - повідомив голова технічної комісії МАК з розслідування причин катастрофи Як -42 Олексій Морозов.

Він також розповів, що пілоти літака не мали належної кількості годин нальоту, а "тренажерна підготовка проводилася формально, з великими перервами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційна версія катастрофи Як-42: пілот випадково натиснув на гальмо

За словами Морозова, перед вильотом з Ярославля екіпаж не виконав розрахунку параметрів зльоту.

"Екіпаж зробив контрольну карту перед запуском двигуна. При відповіді на пункт контрольної картки" злітні дані "командир повітряного судна сказав:" Розраховано, повідомлено". Проте конкретних значень злітної ваги, центрування, розрахункових швидкостей на зльоті озвучено не було. Аналіз показав, що екіпаж розрахунку параметрів зльоту не виконував", - сказав Морозов.

Він також зазначив, що компанія "Як-сервіс", якій належав літак, не була здатна забезпечувати безпечне виконання польотів.

"Організаційна структура авіакомпанії "Як-сервіс", схема її управління і фінансування не дозволяли забезпечувати безпечне виконання польоту", - сказав він.

Як відомо, літак Як-42 розбився 7 вересня при зльоті з ярославського аеропорту "Туношна". В результаті загинули 44 людини, у тому числі 37 хокеїстів місцевого "Локомотива". В результаті вижив лиже один бортінженер.

Зараз ви читаєте новину «Пілоти літака Як-42 , що розбився під Ярославлем, летіли під дією наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути