Ексклюзиви
пʼятниця, 06 серпня 2021 08:34

Підтоплені будинки й повалені дерева: негода наробила лиха у восьми областях
5

6 серпня через негоду в Україні 440 населених пунктів у восьми областях залишилися без світла.

На території окремих регіонів потужні зливи підтопили житлові будинки й господарські будівлі. Буревієм позносило покрівлі й повалило понад 155 дерев, повідомляє ДСНС.

"Без світла залишились населені пункти у таких областях: Хмельницька – 206, Київська – 63 , Тернопільська – 42, Чернівецька – 39, Львівська – 36, Вінницька – 29, Житомирська – 23). До відновлення електропостачання залучили бригади обленерго", - йдеться у повідомленні.

Фото: dsns.gov.ua

Рятувальники ліквідовують наслідки негоди в Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій і Чернівецькій областях. Вчора Хмельницький накрила сильна злива. Водою затопило дороги, а подекуди змило асфальт. Найбільше постраждали вулиці Зарічанська, Вайсера, Чорновола, Геологів, Грушевського, Проскурівського підпілля, Свободи та мікрорайон Озерна. Там авто плавали проїжджою частиною, а у дворах містяни пересувалися на SUP-дошках. Подекуди рясно сипав град. У Кам'янець-Подільському районі стихія частково пошкодила чотири покрівлі й повалила понад 80 дерев.

У Тульчинському районі на Вінничині злива підтопила підвальні приміщення. А на Тернопільщині – ще й житлові будинки та насосну станцію. Унаслідок цього тимчасово призупинили подачу води у місто Борщів із населенням понад 7 тис. людей. Наразі тривають роботи з відновлення водопостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину країни заллє. Решту регіонів замучить спека

Через значне погіршення погоди в Україні 5-6 серпня оголосили штормове попередження. Увечері 5 серпня на Закарпатті й у Карпатах, а 6 серпня в західній частині країни пройдуть значні дощі. В деяких районах місцями можливі шквали вітру до 15-20 м/с. 6-7 серпня в річках басейнів Прута й Сірета, а також притоках Дністра вода підніметься на 0,2-1 м. У місцях сильних злив можливе формування значного схилового й місцевого стоку.

Зараз ви читаєте новину «Підтоплені будинки й повалені дерева: негода наробила лиха у восьми областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути