Ексклюзиви
субота, 23 жовтня 2021 13:13

Підпал будинку заступника Єрмака: двом затриманим оголосили підозру

Підпал будинку заступника Єрмака: двом затриманим оголосили підозру
20-річний мешканець столиці отримав через Telegram замовлення на підпал. Фото: t.me/kyiv_pro_office

Двом чоловікам, причетним до спроби підпалу будинку заступника керівника Офісу президента Ігоря Жовкви, повідомили про підозру в умисному пошкодженні майна шляхом підпалу та у вчиненні хуліганства.

Наразі вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів, повідомила 23 жовтня пресслужба Київської міської прокуратури.

"20-річний мешканець столиці отримав через Telegram замовлення на підпал вказаного будинку. За виконання замовлення йому пообіцяли $7 тис. До здійснення злочину чоловік залучив свого знайомого - 25-річного жителя села Косарі Кам'янського району Черкаської області, якому пообіцяв у якості винагороди віддати $4 тис. Придбавши для підпалу бензин, керосин, ємкості та клейкі стрічки, зловмисники приготували три пляшки із "коктейлем Молотова" та вночі прибули до будинку в Дарницькому районі столиці", - ідеться у повідомленні.

Спочатку зловмисники нанесли фарбою на паркані даного будинку образливі написи. Поки один із чоловіків спостерігав за обстановкою, інший – підпалив пляшку з "коктейлем Молотова" та кинув її через паркан на територію будинку. Під час спроби підпалити другу пляшку зловмисника помітили. Чоловік намагався втекти, однак його затримали правоохоронці. Згодом затримали і його спільника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатові в будинок кинули "коктейль Молотова"

22 жовтня близько 4:00 у двір будинку заступника голови Офісу президента, відповідального за напрямок європейської інтеграції кинули пляшку з легкозаймистою сумішшю.

За виконану роботу чоловікам обіцяли заплатили після того, як інформація про напад на будинок посадовця з'явиться у ЗМІ. Мотиви замовника наразі невідомі. Внаслідок події ніхто не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Підпал будинку заступника Єрмака: двом затриманим оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути