понеділок, 17 липня 2017 18:10

Підозрюваний в нападі на Осмаєва розповів, чому має так багато паспортів

Підозрюваний в нападі на Осмаєва розповів, чому має так багато паспортів
Підозрюваний у замаху на екс-добровольця АТО Адама Осмаєва розповів, чому має так багато імен, прізвищ та паспортів. Фото - Фокус

Чоловік, якого підозрюють в нападі на екс-добровольця АТО Адама Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву, розповів, чому в нього так багато імен і паспортів.

В ЗМІ підозрюваний фігурує під кількома прізвищами - Денисултанов, Крінарі, Курмакаєв, Антипов, Дакар. Про це він розповів зі слідчого ізолятора, передає Страна.ua.

"Називати мене можна Артур, прізвище, під яким я народився, – Денисултанов. Останнє прізвище, за яким я абсолютно офіційно отримав російський паспорт – Крінарі. Жодної хронології перевтілень немає, я одружився, і поміняв прізвище. Було це два-три роки тому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков розповів, хто організував замах на Осмаєва

Однак, заяву про скоєний на нього замах (нібито Окуєвою та Осмаєвим, як заявляє сам підозрюваний), він подав від імені Артура Крінарі. Але на місці стрілянини на Подолі вилучили паспорт з фотографією підозрюваного на ім'я Олександра Дакара.

На це чоловік відповів, що український паспорт, на ім'я Олександра Дакара він отримав в Україні на підставі купленого в Одесі паспорта.

Підозрюваного Денисултанова (Крінарі) також запитали, чи знав він про те, що одесит Олександр Антипов, документами якого він користувався перед зміною на прізвище Дакар, загинув насильницькою смертю.

"Уявлення не маю, я навіть жодного разу не чув про нього. Паспорт на ім'я Антипова я купив на Привозі в Одесі у одного "Азері", – сказав підозрюваний.

Водночас Денисултанов (Крінарі) заявив, що ніхто йому не допомагав отримати український паспорт.

"Ніхто не допомагав і не звертав на мене уваги. Я їхав сюди, щоб спокійно жити в Україні і займатися бізнесом. У Росії у мене були конфлікти і проблеми. Коли я приїхав в Україну, то звертався і в СБУ, і в міграційну службу. Ці звернення зафіксовані в офіційних журналах обліку даних структур, але мені всі відмовили в допомозі. Скажу більше, в СБУ робили копію мого паспорта на прізвище Крінарі, записували дані про мене. Дорікнути мені в тому, що я прибув нелегально, не можна. Потім я купив паспорт на ім'я Антипова, оформив фіктивний шлюб, поміняв прізвище і отримав офіційний документ", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осмаєва та Окуєву взяли під посилену охорону

Крім того, підозрюваний заперечив, що він є "кілером Кадирова" і має прізвисько "Дінго".

"Ніякий я не кілер, не носій прізвиськ, це просто маячня журналістів. Все, що в Інтернеті написано про мене, це 90% фантазії журналістів, які з мухи намагаються зробити слона. За своє життя я ніколи не торкався криміналу. А писали про мене всяке, тому що я не давав себе кидати по життю і питав з людей за їх зневажливе ставлення, і карав за це", – резюмував підозрюваний.

Журналісти також зазначили, що в березні 2011 року Крінарі був засуджений Одинцовським міськсудом на 8 років в'язниці за крадіжку 7 мільйонів.

"Я був засуджений за сфабрикованою справою. Я приїхав в Одинцово 2010 року, разом з німцями робити бізнес з місцевими. Але ті вирішили "видоїти" з нас гроші. Мене мєнти тиждень тримали на "Склянці" і палили струмом, сліди цього досі у мене на руках і спині. Коли дізналися, що я до німців не мав ніякого стосунку, то вирішили сфабрикувати проти мене справу, щоб не відповідати за скоєне зі мною. Підсунули мені якусь місцеву повію, вона написала заяву. Через півтора-два роки в цьому всьому розібралися і я вийшов", – розповів він про своє звільнення.

Крінарі також розповів про свою сім'ю в Чечні.

"У нас дуже великий рід. У Чечні у мене два сини, батьки, брати, сестри і племінники. Наш тейп - понад тисячу осіб, найближчих родичів – близько 200. Захоплююся шахами, раніше займався спортом. Ніколи не брав до рота сигарет, пива або горілки", – сказав він.

Стрілянина сталася 1 червня на столичному Подолі. Добровольці батальйону "Київ-2" Адам Осмаєв, якого в Росії звинувачували в підготовці замаху на президента Володимира Путіна, та Аміна Окуєва приїхали на інтерв'ю з начебто французьким журналістом. На зустрічі він дістав пістолет і поцілив в Осмаєва. Його дружина Аміна почала стріляти у відповідь із нагородної вогнепальної зброї та поранила нападника.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний в нападі на Осмаєва розповів, чому має так багато паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути