пʼятниця, 30 березня 2012 16:48

Підозрюваних у зґвалтуванні в Умані утримують за ґратами незаконно - адвокати

Підозрюваних у зґвалтуванні в Умані утримують за ґратами незаконно - адвокати
Адвокати вимагають негайного звільнення. Фото: gpravda.com

Сьогодні в місті Умань на Черкащині адвокати Олег Березюк, Володимир Голуб та Ольга Усатюк під час зустрічі з рідними своїх підзахисних заявили, що є всі докази того, що хлопці не ґвалтували 18-річну студентку і їх тримають під вартою незаконною. Адвокати вимагають негайного звільнення підзахисних з під варти.

"Всі п'ятеро знаходяться під вартою незаконно, - заявив Олег Березюк батькам. – Їх обмовили, які цілі і мотиви переслідували ті, хто це зробив – інше питання. Зараз для нас головне, щоб наших підзахисних звільнили з-під варти. І у нас і у слідства є достатньо підстав говорити, що ваші діти невинні. Правоохоронні органи на місцевому рівні все розуміють, а на верху декому хочеться зробити політику. Я попередив всіх, що політики не буде. Якщо буде тиск на місцеві правоохоронні органи, то до місцевих органів ми претензій не маємо, а в понеділок всі будемо під Генеральною прокуратурою".

Олег Березюк зазначив, що відбувається спекулювання справою Оксани Макар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уманський ґвалтівник не бачить причин тримати його під вартою

"Хлопці, всі як один у перший же день затримання сказали, що контакту не було, - сказав Березюк. – Коли ми прийшли в суд, то побачили, що немає достатньо даних навіть для того, щоб обирати міру запобіжного заходу. Тих, на кого дівчина не вказувала варто було одразу відпустити, а їх затримали ще на 10 діб. Нашим підзахисним дали по два місяці. Великі претензії до суду. З самого початку я говорив, що є сумнів відносно події злочину – чи було зґвалтування. Сьогодні я вже знаю, що події злочину не було. Відповідно, хлопців тримають під вартою незаконно. Ми хочемо застерегти суспільство, щоб трагедія Оксани Макар, не стала прикладом для дівчат як заробляти гроші. Те, що сталося в Умані дуже на це схоже".

Адвокат зазначив, що якби не було тиску влади, то про цю справу вже забули б.

"Немає значення, до якої партії належить батько підозрюваного, перед законом всі мають бути однакові. Хоча зараз всі знають вже об'єктивну інформацію, тиск продовжується. Поки що ми діємо юридичними засобами, якщо вони не діятимуть, то діятимемо політичними. Про те, що відбувається буде знати вся країна. Судове рішення, яким продовжили тримання під вартою є незаконним", - сказав він.

Адвокати повідомили, що будуть вимагати покарання для осіб, які винні в тому, що сталося в Умані. Припускають, що студентку хтось використав. Батьки та друзі затриманих повідомили, що пікетуватимуть місцеву прокуратуру у випадку, якщо їхніх синів не відпустять.

Як повідомлялося, в Умані Черкаської області п'ятеро юнаків зґвалтували 19-річну дівчину.

20 березня міліція порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу (згвалтування, вчинене групою осіб). Затримано всі п'ять ґвалтівників.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваних у зґвалтуванні в Умані утримують за ґратами незаконно - адвокати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути