Ексклюзиви
середа, 22 серпня 2018 11:52

Підозрювані розповіли про організацію нападу на Гандзюк

Підозрювані розповіли про організацію нападу на Гандзюк
Віктор Горбунов придбав дві пляшки розчину акумуляторної сірчаної кислоти, якою облили чиновницю міської ради Херсона Катерину Гандзюк. Фото - Національна поліція України

У справі про замах на працівницю Херсонської міської ради Катерини Гандзюк уже 6 підозрюваних. Злочин було скоєно нібито через її корумпованість і проросійські погляди.

За даними слідства, підозрюваний Віктор Горбунов придбав у Каховці 2 пляшки розчину акумуляторної сірчаної кислоти, яка зберігалася на складі ТОВ "Зерма-Україна". Цей факт підтвердив продавець. Він сказав, що Горбунов придбав кислоту 6 липня 2018-го, повідомляє День.

Горбунов заявив, що організувати замах на Гандзюк йому та ще 3 спільникам запропонував Сергій Торбін. Він - мешканець Херсона. Учасник бойових дій у складі 5-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. Позивний "Опер". Має орден "За мужність" ІІІ ступеню та орден "Народний герой України". Керує громадською організацією "Добровольців учасників АТО "Добровольці Божої Чоти". Пояснив, що "Гандзюк є корумпованим чиновником і має проросійські погляди", тому їй необхідно нанести тілесні ушкодження.

Горбунов повідомив, що за покупку кислоти він отримав $300, від подальших дій відмовився.

Інший підозрюваний Вишневський повідомив, що Торбін запропонував по $500 йому, Володимиру Васяновичу, а також його товаришеві з позивним "Муравей" за вчинення злочину проти Гандзюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Гандзюк перевіряють поліцейського

Уточнив, вранці 31 липня 2018-го він разом із Васяновичем і "Муравйом" прибули до будинку Гандзюк на автомобілі Торбіна. Разом із ним вийшли з авто, а Васянович залишився в салоні. Через деякий час до будинку під'їхав автомобіль, на якому їздила на роботу Гандзюк. Він повідомив про це Васяновичу і почав рух у напрямку магазину АТБ, що стало сигналом про вихід із дому потерпілої. Як саме "Мураха" обливав кислотою Гандзюк, Вишневський не бачив.

Васянович і Торбін свою вину не визнали. Обидва говорять, що не причетні до замаху на вбивство Катерини Гандзюк. Перший стверджує, що чиновницю не знав особисто. Другий, що не мав мотиву до таких дій. З його слів, він зустрічався з нею більше року тому і просив посприяти у виділенні соціальних рекламних бордів для учасників АТО. Гандзюк нібито посприяла в цьому питанні і після цього вони не зустрічалися.

31 липня в Херсоні біля під'їзду будинку невідомий чоловік облив Катерину Гандзюк сірчаною кислотою. У жінки близько 30% опіків шкіри. Поліція кваліфікувала цей напад як замах на вбивство. Їй надали держохорону.

Зараз ви читаєте новину «Підозрювані розповіли про організацію нападу на Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути