середа, 21 лютого 2007 13:43

Під час перевезення загубили скульптуру вартістю мільйон доларів у Лондоні

Автор: http://lenta.ru
 

Роботу знаменитого британського скульптора-абстракціоніста Аніша Капура, вартістю близько $976 тисяч, втратили при перевезенні з аукціону Christie"s до покупця в Женеві.

Колекціонер з Женеви купив у подарунок дружині скульптуру Капура "Hole and Vessel II" в ході попередніх торгів на аукціоні Christie"s. Доставити скульптуру, яка важить близько 800 кілограмів, колекціонер доручив компанії Fine Arts Logistics, що спеціалізується на перевезенні предметів мистецтва.

Проте до встановленого терміну скульптуру колекціонерові не привезли. У компанії-перевізнику власнику заявили, що витвір мистецтва втрачений, і запропонували заплатити як компенсацію близько $1150. Власник втраченої скульптури пропозицію вирішити питання, не звертаючись до суду, відкинув.

Проте отримати повну вартість втраченого витвору мистецтва йому буде украй скрутно. Річ у тому, що скульптура не була застрахована, а розміри компенсації, яку можна зажадати за втрачений вантаж у компанії-перевізника, обмежені міжнародними угодами. У випадку з 800-кілограмовою скульптурою перевізник, якщо це не обговорювалось окремо, заплатить не більше $11,7 тисяч.

Крім того, отримання гідної компенсації за "Hole and Vessel II" ускладнюється тим, що скульптуру купили до початку аукціону безпосередньо у його попереднього власника. Сума операції склала лише $35 тисяч. Проте минулого року скульптуру Капура продали на Sotheby"s $1,17 мільйона.

Позов про стягнення $975 тисяч з компанії-перевізника, що втратила скульптуру, вже направлений до Високого суду в Лондоні, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Під час перевезення загубили скульптуру вартістю мільйон доларів у Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути