вівторок, 09 травня 2023 23:29

Під Бахмутом загинув іноземний журналіст

Під Бахмутом загинув іноземний журналіст
Відеожурналіст агентства AFP Арман Солдін загинув на Донбасі. Фото: eurointegration.com.ua

Під Бахмутом загинув відеожурналіст агентства AFP Арман Солдін.

Окупанти накрили "Градами" позиції, де перебував журналіст разом з колегами, пише "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На війні загинув співробітник Офіса президента

Ракетний обстріл прийшовся по околицях міста Часів Яр. Біля нього пролягає так звана дорога життя на Бахмут, яка використовується українськими військами для постачання й часто потрапляє під обстріли РФ.

Загиблий журналіст був у компанії чотирьох колег, які не постраждали. Під час обстрілу вони були з українськими військовими.

Арман Солдін народився в Сараєво (Боснія і Герцеговина), був громадянином Франції. Почав працювати на AFP як стажер у римському бюро 2015 року, а потім перейшов до бюро в Лондоні.

Входив у першу знімальну групу AFP, яку відправили в Україну після початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року (група прибула на місце призначення вже 25 лютого).

З вересня 2022-го Солдін постійно жив в Україні, координував роботу команд своєї агенції й регулярно їздив на передову на сході та півдні.

За даними Інституту масової інформації, Арман Солдін став 57-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії, та 10-м журналістом, що загинув саме під час виконання професійної діяльності.

29 квітня в Бахмуті на Донеччині під час виконання бойового завдання загинув молодший лейтенант Збройних сил України, журналіст Володимир Мукан.

У квітні стало відомо про загибель на фронті військовослужбовця, журналіста, працівника Агентства стратегічних комунікацій RMA Олександра Бондаренка.

Зараз ви читаєте новину «Під Бахмутом загинув іноземний журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути