Ексклюзиви
середа, 09 липня 2014 12:02

Спецтема: Війна на Донбасі

Під Амвросієвкою снайпер застрелив начальника штабу батальйону "Прикарпаття"

Під Амвросієвкою снайпер застрелив начальника штабу батальйону "Прикарпаття"
Фото: google.com.ua

8 липня під Амвросіївкою, що в Донецькій області, снайпер убив начальника штабу 5-го територіального батальйону "Прикарпаття" Юрія Барана.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив депутат Івано-Франківської облради та співголова Координаційного Центру швидкого реагування при обласній Раді оборони Юрій Романюк.

"Тільки що загинув прикарпатець - начальник штабу 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" Юрій Миколайович Баран, - пише Юрій Романюк. - Снайпер поцілив прямо в скроню. Офіцер не мав ні бронежилета, ні каски або шолома. Все віддано тільки солдатам".

Як повідомляє депутат облради, підрозділ, за наказом командування антитерористичної операції, кинули на трасі біля Амвросіївки Донецької області.

"Навколо лісосмуга ("зеленка"). Жодних фортифікаційних або інженерних споруд немає. Бетонних плит немає. Мішків з піском немає. Поруч (!) у 300 метрах знаходиться база важкого озброєння з танками, БТРами і БМП. Ніякої допомоги сусіди і командування АТО не надало! Третій день поспіль їх обстрілюють з великокаліберних кулеметів і мінометів, а бронетехніку проти терористів не пускають. У 5-го батальйону своєї бронетехніки немає!" - обурюється депутат.

Романюк виступив із зверненням до народних депутатів України від Івано-Франківської області з проханням ініціювати відповідний колективний депутатський запит до генерального прокурора України Віталія Яреми з вимогою розпочати слідство за фактом загибелі начальника штабу 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" Юрія Барана, 8 липня 2014, в районі міста Амвросіївка Донецької області, "в результаті злочинної бездіяльності і нехлюйства начальства, відповідального за даний сектор керівництва АТО, яке свідомо кинуло напризволяще, без відповідного армійського (фронтового) прикриття авіацією і бронетехнікою, без інженерних і фортифікаційних споруд і комунікацій".

Зараз ви читаєте новину «Під Амвросієвкою снайпер застрелив начальника штабу батальйону "Прикарпаття"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути