Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2012 09:38

Перша жертва зими: киянку, на голову якій впала снігова брила, відвезли на "швидкій"

Перша жертва зими: киянку, на голову якій впала снігова брила, відвезли на "швидкій"
Синоптики запевняють, що снігопад у Києві не аномальний. Фото: sterlegrad.ru

Вчора з'явилася перша жертва снігу: величезна брила злетіла з даху на голову пенсіонерці на Русанівці, так що рану довелося зашивати.

"Це перший подібний випадок цієї зими. Приблизно о 12:50 з даху будинку по вул. Ентузіастів 21/1 на жінку впала величезна брила. Її одразу відвезла швидка - медики зробили рентген голови та зашили рану. Постраждала вже вдома", - сказав начальник главку НС КМДА Віталій Пшеничний, пише Сегодня.

Він тут же розіслав розпорядження по усіх районах, щоб балансоутримувачі розчищали дахи і кожну добу звітували про роботу: "У нас немає бригади, яка б займалася виключно дахами, тому прибирати сніг повинні балансоутримувачі. Хочу попередити киян, що найбільш небезпечні дахи в центрі Києва - шатрові, у вигляді конуса".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київська бурулька впала на голову австралійці

Синоптики запевняють, що снігопад у Києві не аномальний, і навіть не рекордний. "Кількість опадів за ніч склала 16 мм (плюс за день випало до 12 мм. - ред.). Це абсолютно рядове явище, нічого неординарного у цьому немає - приміром, 8 грудня 2008 року випало 39 мм ", - сказав директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, більш інтенсивний сніг очікується 10-11 грудня. Сьогодні ж буде сухо, а температура повітря почне повільно опускатися, так що у вихідні вночі очікується до мінус 11 градусів, а вдень - мінус 6. Але в понеділок температура повітря знову стане плюсовою, і такі "гойдалки" прогнозують аж до Нового року.

Зараз ви читаєте новину «Перша жертва зими: киянку, на голову якій впала снігова брила, відвезли на "швидкій"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути