понеділок, 12 вересня 2022 09:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Перехитрили росіян – аналітики назвали секрети успіхів ЗСУ на Харківщині

Перехитрили росіян – аналітики назвали секрети успіхів ЗСУ на Харківщині
Успіх українського контрнаступу на Харківщині став результатом вмілого планування та проведення кампанії, вважають в Інституті вивчення війни. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Успіх українського контрнаступу на Харківщині став результатом вмілого планування та проведення кампанії.

Відвоювати значні території також допомогло використання західної зброї, такої як HIMARS. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Окрім того, вважають аналітики, українське командування перехитрило росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна відвоювала територію, що вдвічі перевищує площу Великого Лондона – британська розвідка

"Тривала дискусія в Києві, а потім оголошення про контрнаступальну операцію на Херсонщину відтягнули значні російські війська від ділянок, по яких українці завдавали рішучих ударів останніми днями. Збройні сили України використовували HIMARS та інші західні системи для атаки на російські наземні лінії зв'язку (GLOC) у Харківській та Херсонській областях. Створювали умови для успіху цієї операції", – йдеться у звіті ISW.

Аналітики зазначають, що набагато демонстративніше українське керівництво обговорювало удари на півдні. Однак успішно заплутало росіян щодо їхніх намірів у Харківській області.

"Західні системи озброєнь були необхідними, але недостатніми для успіху України. Застосування українцями цих систем у добре спланованій і добре проведеній кампанії забезпечило надзвичайний успіх контрнаступальних операцій у Харківській області", – наголошують в ISW.

Українські захисники уже в Ізюмі на Харківщині. Інформацію офіційно підтвердили в Службі безпеки України та показали фото захисників у звільненому місті.

У Харківській області вигнали російських окупантів з більш як 40 населених пунктів. Тривають контрнаступальні дії. Зокрема, звільнена значна частина територій Чугуївського району, Куп'янського і Балаклійського. Наші підрозділи зайшли до Куп'янська, триває звільнення населених пунктів Ізюмського району.

Зараз ви читаєте новину «Перехитрили росіян – аналітики назвали секрети успіхів ЗСУ на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути