Ексклюзиви
субота, 05 грудня 2015 08:00

Переговори "беркутівців" та блокування їхніх баз (5 грудня)
10

 

Ніч на 5 грудня на головній площі України пройшла порівняно спокійно. Територія Майдану розширилася до пам'ятника архістратигу Михаїлу. Тут вже організована їдальня під відкритим небом.

По периметру Майдана Незалежності стоять барикади, на яких позмінно чергують чоловіки.

Моє враження від нічної варти на Майдані просте. Друзі, це реально така собі Запорізька Січ, тільки не з козаками, а з р...

Posted by Ivan Semesyuk on 4 грудня 2013 р.

Поруч із кухнею Євромайдану з'явився пункт збору пожертвувань.

 

Протестувальники продовжують пікетувати Адміністрацію президента, Кабмін та Верховну Раду.

 

Пікетують активісти також Генеральну прокуратуру.

Маю приємну новину, друзі. Нам разом з активістами #ЄвромайданSOS вдалося віднайти 18 осіб зі списку 34, які вважалися з...

Posted by Леся Оробець on 5 грудня 2013 р.

Активісти блокують базу спецпідрозділу "Беркут" у Василькові, базу "Беркута" на Червонозоряному проспекті в Києві, де також знаходиться його гуртожиток.

"Ті, хто йдуть, не зупиняються. А ті, хто зупиняються, падають. Україна встане - Янукович сяде", - сказала зі сцени Ірина Фаріон.

Опозиція тим часом зареєструвала в Раді проект закону про ліквідацію спецпідрозділу "Беркут", позбавлення рядового і начальницького складу спецпідрозділів всіх спеціальних та військових звань.

У цей день також були оприлюднені записи переговорів "беркутівців" під час розгону Майдану та імена тих, хто бив людей на Банковій. Як свідчать записи, кривавий штурм студентського Євромайдану в ніч на 30 листопада був завчасно спланованим.

У мережі також з'явилося відео за ніч 2 грудня, у якому бійці "беркута" зафіксовані у Кабінету міністрів. Їх туди розмістили на ніч.

У Києві проходить засідання ради міністрів закордонних справ ОБСЄ. Прем'єр-міністр Микола Азаров пояснив колегам, що масштабні акції протесту в Києві - нормальне явище, але дав зрозуміти, що ні президент Віктор Янукович, ні парламент чи уряд не підуть у відставку і на перевибори.

Правоохоронні органи затримали ще двох майданівців, серед яких - Андрій Дзиндзя. У розшук за підозрою в організації масових заворушень оголошено лідера націоналістичної організації "Братство" Дмитра Корчинського.

Зараз ви читаєте новину «Переговори "беркутівців" та блокування їхніх баз (5 грудня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути