понеділок, 15 серпня 2011 15:11

Пенсіонер розгромив сільський цвинтар на Рівненщині

Три роки ув'язнення за наругу над могилами може отримати 72-річний Василь Шрамович з села Новорічиці Зарічненського району Рівненської області. Минулого тижня він зайшов на сільське кладовище та повалив кілька пам'ятників.

"Дід все село шокував. Він дивак, але невредний: любить мандрувати по сусідніх селах і читати про комунізм. В тюрмі не сидів, бо на випивку ніколи не крав – пропиває пенсію. Кажуть, якось і спав на могилках. З жінкою давно розійшовся. Живе з сестрою, допомагає їй доїти корову, - розповідають у Новорічицях. – Тепер Вася каже, що йому стидно. Мовляв, гуляв увечері і випадково на цвинтар забрів. Там в одному куточку могилки побиті".

Автор: Фото: Прес-служби МВС
 

Три повалених хрести, розкидані вінки та 6 розбитих гранітних пам'ятників залишив дід Василь після своєї прогулянки. Вранці розгардіяш на кладовищі побачив один з місцевих жителів, який прийшов провідати могили родичів. Чоловік тут же побіг до сільського голови. В селі подумали, що то могли бути п'яні підлітки.

"Вандала затримали наступного дня. Щоб його знайти, довелося опитати все село, - каже Марина Полюхович, помічник начальника райвідділу міліції. – Дід злякався того, що накоїв і нікому про це не сказав. Каже, що не обирав якісь могили спеціально".

Автор: Фото: Прес-служби МВС
 

Пенсіонер так і не зміг пояснити слідчим, чому раптом почав трощити могили.

"Він був тверезим, - дивуються міліціонери. – Часто подібне вчиняють люди напідпитку. Проти чоловіка уже порушили кримінальну справу".

Односельчани уже поставили пам'ятники на місце. Тільки один – вщент розбитий – не підлягає реставрації.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер розгромив сільський цвинтар на Рівненщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути