пʼятниця, 14 квітня 2017 13:48

Патрульні знущались над безхатьком. Так вручали пам'ятку

Патрульні знущались над безхатьком. Так вручали пам'ятку
Поліцейські кажуть, що фіксували на телефон вручення пам'ятки / скріншот

У мережі виникла дискусія про відео з Харкова, де поліцейські знущалися над безхатьком.

Його на своїй сторінці у Facebook виклав місцевий житель Петро Деруга.

"На цьому відео можна побачити сутність працівників патрульної поліції, весь цинізм до безпритульних і приниження людини. Ці поліцейські змушують фотографуватися безхатченка з пам'ятками про права, затискаючи його за шию", - написав він.

За словами очевидця, на відео присутні поліцейські 4-го батальйону 1-ї роти. Також на відео видно авто патрульних.

У коментарях місцеві зазначили, що інцидент стався на вул. Сумській біля кафе "Коники". Водночас дехто запевняє, що правоохоронці нібито фотографували безхатька для внесення в базу даних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винуватцю резонансної ДТП на Кільцевій дали 8 років тюрми

У поліції стверджують, що патрульні приводили до тями чоловіка. Правоохоронці отримали повідомлення про те, що на вул. Сумській лежить людина.

На місці виявили чоловіка з ознаками сильного алкогольного сп'яніння. Його привели до тями, підняли з землі і надали домедичну допомогу - притримуючи за спину, потерли його, частково використовуючи розчин аміаку.

"Запропонували викликати "швидку". Громадянин відмовився від медичної допомоги і допомоги працівників поліції. Патрульні вручили йому пам'ятку про права, провели профілактичну бесіду щодо появи в громадському місці в нетверезому стані. Вручення пам'ятки зафіксували на камеру", - розповіли в прес-службі поліції Харкова.

Довічний термін отримав 27-річний Артем Дериглазов із Харкова. Він влітку 2010 року вбив патрульного 33-річного Сергія Євлахова та поранив ще двох міліціонерів. Таке рішення 3 квітня виніс апеляційний суд. 7 липня 2010 року під час патрулювання території працівники міліції зупинили підозрілого чоловіка для перевірки документів. Той привернув їхню увагу теплим одягом та рукавичками в спеку, а також великою сумкою. На вимогу міліціонерів показати документи чоловік застосував балончик зі сльозогінним газом та кинувся бігти. Тоді, сховавшись за деревом, розстріляв із автомата патрульного. Він загинув на місці.

Зараз ви читаєте новину «Патрульні знущались над безхатьком. Так вручали пам'ятку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути