пʼятниця, 29 жовтня 2021 09:40

Пасажирка дала свідчення проти водія-"мажора" Харківського - ЗМІ

Пасажирка дала свідчення проти водія-"мажора" Харківського - ЗМІ
Мати Єлизавети Дусік заявила, що Харківських не був її хлопцем. Фото: Харківська обласна прокуратура

Пасажирка Єлизавета Дусік засвідчила, що Infiniti керував Микола Харківський.

Вона сиділа попереду на пасажирському сидінні. Ззаду були її друзі Михайло й Валерій, а керував автомобілем 16-річний Харківський. Про свідчення Дусік розповіла її мати, передає Newsroom.

"Звісно, за кермом був він. Ми написали свідчення. Вона сиділа на пасажирському сидінні поряд із ним", - повідомила Наталія Дусік.

Мати каже, що Єлизавета опинилась у машині випадково.

"Вона знає, що є така людина - Микола. Їхала зі знайомими, які сиділи ззаду й також постраждали. Виходить, Микола - це їхній спільний знайомий. Він їй ніякий не хлопець, як пишуть. Через це їй надходять погрози. Люди думають, що аварію спровокував її хлопець, тому бажають їй смерті. Водночас ані сам Микола, ані родина на контакт не виходили й нічого не просили", - сказала вона.

Єлизавету з переломом ноги перевели з невідкладної допомоги до обласної лікарні.

"На три дні її поклали на витяжку. Поки операцію не роблять. Учора я написала до міськради листа із проханням надати матеріальну допомогу на лікування", - каже мати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Були погані гальма" - 16-річний водій із Харкова зробив заяву

За два дні сім'я витратила на медикаменти 8 тис. грн.

Аварія в Харкові сталася на перехресті просп. Гагаріна й вул. Одеської увечері 26 жовтня. 16-річний водій Infiniti на шаленій швидкості їхав на червоне світло, після чого врізався в Chevrolet. Останній автомобіль рухався на дозволений сигнал світлофора. Автівку розірвало на частини. Водій Chevrolet Aveo загинув на місці. Травмовані троє пасажирів Infiniti й водій. Їх госпіталізували. Швидкість машини перевищувала 100 км/год.

28 жовтня суд обрав запобіжний захід Харківському у вигляді 60 діб тримання під вартою без права внесення застави. У разі доведення провини Харківському загрожує покарання від трьох до восьми років тюремного ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років або без цього.

Раніше підліток уже мав проблеми із законом. У липні Харківського засудили до двох років умовно за завдання тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

Батьки Харківського відповідатимуть за допускання неповнолітнього до транспортного засобу.

Зараз ви читаєте новину «Пасажирка дала свідчення проти водія-"мажора" Харківського - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути