Ексклюзиви
неділя, 12 березня 2023 08:19

Паралельна армія: Пригожин хоче реформувати групу "Вагнера"

Паралельна армія: Пригожин хоче реформувати групу "Вагнера"
Російський олігарх Євген Пригожин планує реформувати групу "Вагнера". Фото: glavcom.ua

Засновник російської приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що хоче переформатувати свою групу.

За його словами, після битви за Бахмут він перетворить ПВК на жорстку ідеологічну елітну паралельну військову організацію. Про це у новому зведенні повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Пригожин 11 березня заявив, що після ймовірного взяття Бахмута група "Вагнера" почне нову хвилю вербування і переформатується в армію з ідеологічною складовою. ПВК останнім часом розширює рекрутингові центри по всій Росії. Зокрема, за даними російських ЗМІ, група "Вагнера" відкрила шість рекрутингових центрів у школах і молодіжних спортивних клубах Алтаю, Забайкальського, Красноярського країв та Іркутської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін вже не контролює інфопростір РФ через боротьбу "еліт" – ISW

А міністерство освіти в Апатитах Мурманської області включило співробітників "Вагнера" на профорієнтаційний урок, щоб розповісти "героїчні історії" та популяризувати молодіжну групу "Вагнерьонок" і літній табір у Криму.

Пригожин, ймовірно, прагне вербувати більш вразливих новобранців через ці кампанії, орієнтовані на молодь, і прищепити їм екстремістський ідеологічний бренд ‒ російський ультранаціоналізм.

"Можливо, Пригожин намагається реструктуризувати групу "Вагнера" в жорстку ідеологічну елітну паралельну військову організацію, щоб відіграти спеціалізовану роль серед російських сил в Україні. Оскільки її колишня роль у забезпеченні виключно тактичних здобутків розсіюється з можливою кульмінацією групи "Вагнера" навколо Бахмута", ‒ йдеться у повідомленні.

Сили оборони України спостерігають за конфліктом власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина з військовим керівництвом Росії. Там вважають, що безславна історія цього формування наближається до кінця, завдяки втратам ПВК під Бахмутом. Про це повідомив речник Східного угруповання ЗСУ, полковник Сергій Череватий.

Росія здійснює чергову інформаційну атаку щодо Бахмута. Зокрема, ворог запускає велику кількість фейків про нібито суперечності між військово-політичним керівництвом щодо рішень по Бахмуту. Про це попередила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Паралельна армія: Пригожин хоче реформувати групу "Вагнера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути