понеділок, 16 січня 2023 10:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Пара переселенців та 15-річна бальниця: фото та історії українців, яких вбила ракета у Дніпрі
6

У Дніпрі загинуло подружжя, яке втекло з Нікополя. Осиротіли двоє дітей
Фото: instagram.com/irina_tolpegina_pm
Сім'я жила на восьмому поверсі будинку, куди влучила ракета РФ 14 січня
Окупанти ракетним ударом повалили під'їзд дев'ятиповерхового будинку
Серед жертв російського теракту – 15-річна Марія Лебідь
Дівчина захоплювалася бальними танцями

У Дніпрі в результаті ракетного удару Росії по багатоповерхівці загинуло подружжя переселенців з Нікополя Дніпропетровської області.

Ірина та Максим разом із дітьми 9-річним Тимуром та 14-річною Кароліною втекли від постійних обстрілів до обласного центра пів року тому. Про трагедію розповіла дружина брата загиблої Валерія в Instagram.

Сім'я жила на восьмому поверсі у під'їзді, куди влучила ракета. У момент вибуху діти чекали на батьків біля будинку на вулиці.

"Саме в цьому домі, в цьому злощасному під'їзді жила сестра мого Антона. Восьмий поверх. Сьогодні можна без проблем розгледіти колір шпалер у вітальні, адже ці фото облетіли чи не весь світ. Діти вийшли на вулицю, коли клята бл*діна прилетіла прямо до них у дім", – написала Валерія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський удар по Дніпру: загинув заслужений тренер з боксу

Зараз діти у лікарні в шоковому стані із численними пораненнями, повідомила знайома родини Олена Балагуш. Інша знайома Валентина Сова розповіла, що сім'я у фатальний день збиралася на день народження.

Серед жертв російського теракту – 15-річна Марія Лебідь. Дівчинка була вдома сама, коли пролунав вибух, розповіла знайома сім'ї загиблої Євгенія Бондаренко.

"Моя сестра вчора телефонувала її (Марії Лебідь. – Gazeta.ua) мамі Оксані, щоб дізнатись, чи все гаразд. Вона була на роботі і не знала що трапилось, донька була вдома. Перший побіг на місце події рідний брат Паша… але будинку вже не було. Їх тато пішов з життя пару років тому. Знаю сім'ю особисто", – написала Бондаренко.

Марія навчалася в дев'ятому класі, займалася бальними танцями, музикою, захоплювалася вивченням англійської мови та домашнім квітництвом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинули волонтерки: показали подруг з Дніпра, яких убила Росія

"Хочу розповісти вам трохи про себе: мені 15 років, маю музичну освіту, захоплююсь вивченням англійської мови. Моє хобі – це домашнє квітництво. Я цілеспрямована, доброзичлива і працьовита. Намагаюсь ставитися до життя з гумором і позитивом", – розповідала Марія про себе на виборах у президенти школи, які перемогла.

"Моєї 15-річної, суперрозумної, суперталановитої, неймовірно веселої сестри більше немає. Ракета влучила в будинок", – написала сестра загиблої дівчинки Аліса.

Вдень 14 січня Росія масовано атакувала ракетами низку областей України, зокрема Дніпропетровську. З 38 запущених по Україні ракет силам протиповітряної оборони вдалося збити 25, повідомили Повітряні сили України.

Найсмертоносніших наслідків ця атака принесла Дніпру – ракета зруйнувала під'їзд житлового дев'ятиповерхового будинку. Важку крилату ракету Х-22 терористи запустили по Дніпру з території Курської області РФ. Наші сили ППО не мають можливості збивати такі ракети, повідомили ПСУ.

На 10:30 16 січня відомо про 36 загиблих у результаті ракетного удару, двоє із них – діти. 75 людей травмовано. Доля ще 34 мешканців будинку невідома, їх шукають під завалами понад добу. Попередньо, 72 квартири зруйновано. Пошкоджено понад 230.

У Дніпрі оголошено триденну жалобу за загиблими.

Зараз ви читаєте новину «Пара переселенців та 15-річна бальниця: фото та історії українців, яких вбила ракета у Дніпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути