Ексклюзиви
неділя, 15 січня 2023 16:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Загинули волонтерки: показали подруг з Дніпра, яких убила Росія
3

У суботу, 14 січня, російські терористи обстрілом зруйнували багатоквартирний житловий будинок у Дніпрі.

Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці загинуло 25 мирних жителів, серед них двоє подруг – Ірина Саламатенко та Ольга Усова, які з початку війни допомагали українським бійцям, а також військовим, які повернулися з полону. Про це у Facebook повідомив чоловік Ольги Усової – Едуард.

"Царство небесне! Вас обох сьогодні вбили покидьки! Мразі залишили трьох діточок без мам! Нажаль, нема можливості мені бути там, замість вас, я би помінявся не думаючи… Тим, хто це зробив, та віддав наказ, будьте прокляті! Прокляті ви, ваші діти, та онуки!" – написав він.

Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці загинуло 25 мирних жителів, серед них двоє подруг – Ірина Саламатенко та Ольга Усова, які з початку війни допомагали українським бійцям
Фото: Facebook Едуарда Усова
Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці загинуло 25 мирних жителів, серед них двоє подруг – Ірина Саламатенко та Ольга Усова, які з початку війни допомагали українським бійцям
Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці загинуло 25 мирних жителів, серед них двоє подруг – Ірина Саламатенко та Ольга Усова, які з початку війни допомагали українським бійцям

Обидві загиблі були стоматологинями та волонтерками.

Колега жінок, Наталя розповіла "Суспільному", що з початку війни Росії проти України Ірина та Ольга допомагали українським бійцям, а також військовим, які повернулися з полону.

Вона повідомила, що коли стався ракетний удар, подруги йшли до спортзали, що недалеко від будинку.

"Вони періодично ходили тренувались разом, як і всі: то ходять, то кидають. І от вчора вирішили піти", – згадує жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака на Дніпро: міністр Резніков нагадав росіянам про розплату

Наталя каже, з дівчатами познайомилася під час волонтерського проєкту "Тризуб". Ірина та Ольга долучилися та надавали військовим безкоштовну стоматологічну допомогу.

Ольга, згадує Наталя, їздила як волонтерка в Карлівку, що під Пісками. Там безкоштовно лікували бійців.

"Знаєте, волонтери різні бувають, дехто раз допоможе, аби сказати, що я волонтер. А дівчата постійно допомагали, варто було лише попросити. Вони й на базі волонтерського центру лікували, а також брали пацієнтів та обслуговували в клініках, де працювали", – розповідає Наталя.

За словами друга Ольги Ігоря, вона почала волонтерити ще до повномасштабного вторгнення. З 2016 року вони працювали з мобільною стоматологією в Широкіно, біля Маріуполя. Після 24 лютого переїхали до Дніпра.

"Вона мені казала, я вже тричі тікаю від війни, спочатку зі сходу України в Харків, потім з Харкова поїхала на захід, рятуючи дітей. Пізніше з родиною приїхала до Дніпра", – згадує Ігор.

Допомагала військовим, а коли привезли до Дніпра дівчат з полону, взялася допомагати їм. Додає, за час волонтерства, вони вже й стали психологами.

"Вони знали як з цими дівчатами говорити, що повернулися з полону. Як підтримати, допомогти", – каже він.

У суботу російські терористи обстрілом зруйнували багатоквартирний житловий будинок у Дніпрі. Під завалами опинилися люди.

Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці загинули 25 мирних жителів, 73 отримали поранення.

Врятовано 39 осіб, з них 6 дітей, розшукуються 43 особи. Попередньо зруйновано 72 квартири та пошкоджено понад 230.

Зараз ви читаєте новину «Загинули волонтерки: показали подруг з Дніпра, яких убила Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути