вівторок, 08 травня 2012 13:40

Пансіонати в Залізному Порту горіли 5 годин

Пансіонати в Залізному Порту горіли 5 годин

На гасіння пожежі в приватних пансіонатах Залізного Порту (Голопристанський р-н) знадобилося більше 5:00.

Як повідомляє управління з питань надзвичайних ситуацій Херсонської ОДА, загоряння сталося приблизно о 18.30 в кафе "Козацька мрія", а загасили пожежу було о 23.55.

Вогонь поширювався будівлями приватної забудови. За словами пожежників, повідомлення про пожежу надійшло в райцентр (оскільки своїх пожежних підрозділів у Залізному Порту немає), однак повідомлення надійшло з сильним запізненням. Між Залізним Портом і Голої Пристанню приблизно 60 км, тому пожежники приїхали на місце події також із запізненням. На момент прибуття пожежників площа, охоплена вогнем, становила понад 3,5 тис. квадратних метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежу в Ялтинському заповіднику локалізовано

Крім того, тоді в Херсонській області спостерігався сильний вітер, який не тільки роздував, а й розносив вогонь по довколишніх будівлям. Саме через відсутність протипожежних розривів між будинками сприяли стрімкому поширенню вогню житловими будинками.

Вогонь повністю знищив "Козацьку Мрію" - двоповерхове кафе, літній майданчик, 2 двоповерхових будинки та 1 триповерховий будинок. Також вогнем знищено заклад "Веселий кут": 1 триповерховий будинок і 2 двоповерхових будинки. Крім того, пошкоджено вогнем "Сонячний Бриз" - у цього закладу прогорів дах і склепіння триповерхового будинку.

Всі зазначені заклади є приватними пансіонатами. За інформацією ТУ МНС, раніше господарі цих пансіонатів не пускали на свою територію інспекцію МНС; відповідно, дозвіл на роботу у власників не було.

Вже встановлена причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Можливий винуватець пожежі - 29-річний житель Київської області, який перебував в "Козацькій Мрії" - затриманий і знаходиться в ізоляторі Голопристанського райвідділу міліції.

Зараз ви читаєте новину «Пансіонати в Залізному Порту горіли 5 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути