четвер, 20 грудня 2018 09:25

Пацієнт побив медиків і вистрибнув із вікна

Пацієнт побив медиків і вистрибнув із вікна
У міській лікарні Рівного 26-річний пацієнт влаштував бешкет. Він побив лікарку, зламав ніс санітарці, а потім вистрибнув із вікна 4-го поверху. Фото - ТСН

У міській лікарні Рівного 26-річний пацієнт влаштував бешкет.

Він побив лікарку, зламав ніс санітарці, а потім вистрибнув із вікна 4 поверху, йдеться у ТСН.

Пацієнта госпіталізували після судомного нападу, який трапився у нього вперше. Був у свідомості та адекватний. А вже ввечері хворий наче оскаженів – почав бити плафони, порізав собі руки склом, наводив жах на все відділення, за словами завідувачки неврологічним відділенням Рівненської міської лікарні Наталії Сисоєвої. Тоді медики прив'язали чоловіка до ліжка.

"Він гриз пальці, руки, гриз жалюзі, скрутився калачиком і хвилин за 10 почав вириватися", - каже лікар-невролог Рівненської міської лікарні Ірина Приходько.

Коли пацієнтові вдалося звільнитися, накинувся на медиків. Спершу побив присутніх у палаті жінок. Далі побіг до іншої палати та виліз на карниз на інший бік вікна. Лікарі почали телефонувати до всіх екстрених служб. Чоловік не стрибнув, але не втримався і впав із висоти 4 поверху. Лише дивом він не вдарився головою об бетонну конструкцію, тому і вижив. Пацієнта терміново доправили до реанімації, тепер у нього попереду місяці лікування та реабілітації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичі померлої жінки побили лікарів

"Важка травма, скелетна травма, забій грудної клітки, переломи стегна, ліктя, тазу. Спілкується, пояснює, що болить, але не контролює свої емоції", - каже лікар-ординатор реанімації Андрій Захарук.

Із пацієнтом лікарі поки спілкуватися не дозволяють, бо спершу чоловікові необхідна допомога психіатра. Зараз пацієнт нібито не пам'ятає, що з ним сталося. Натомість медики та й інші хворі оговтуються від пережитого, багатьом довелося давати заспокійливі. Постраждала санітарка лікується вдома.

Після інциденту медики вкотре заговорили про свій захист.

У Харкові 50-річний чоловік обстріляв лікарів "швидкої", які приїхали йому на допомогу. Медиків викликала його дружина.

Зараз ви читаєте новину «Пацієнт побив медиків і вистрибнув із вікна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути