четвер, 13 жовтня 2011 10:33

Від енцефаліту в Індії померли 500 дітей

Від енцефаліту в Індії померли 500 дітей

Епідемія енцефаліту забрала більше 500 дитячих життів в північноіндійському штаті Уттар-Прадеш. Лікарні штату настільки переповнені, що на одному ліжку лікарі вимушені розміщувати декілька маленьких пацієнтів.

У лікарні району Горакхпур госпіталізовано 2300 пацієнтів з цим діагнозом, діти вмирають щодня.

Спалах енцефаліту виникає регулярно в сезон мусонних дощів.

Найбільш страждають бідні райони: відсутність санітарних умов забезпечує розмноження комарів і приводить до забруднення води. У низовинах ґрунт схильний до повеней і заболочування, і більшість людей випорожнюються просто неба, що лише підсилює розповсюдження інфекцій.

За словами медиків, хворих доставляють з 10-12 бідних регіонів штату. При цьому якщо до 2005 року більшість смертей були викликані японським енцефалітом, що передається комарами, то зараз на перше місце вийшов вірусний енцефаліт, яким заражаються після вживання забрудненої води.

Більшість жертв хвороби - діти від 6 місяців до 15 років, щодня вмирають від 5 до 10 маленьких пацієнтів. За словами лікарів, діти найбільш схильні до хвороби через слабкий імунітет. І хоча інкубаційний період енцефаліту складає від 3 до 30 днів, в лікарню хворих доставляють часто надто пізно, оскільки вони живуть у важкодоступних селах, де фактично відсутня медична допомога.

Зараз ви читаєте новину «Від енцефаліту в Індії померли 500 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути