четвер, 11 серпня 2022 14:32

Спецтема: Війна Росії проти України

"Особового складу немає": причетна до звірств у Бучі російська бригада вже майже знищена. Фото

Російська 64-та мотострілецька бригада з Хабаровського краю, військовослужбовців якої пов'язують з убивствами цивільних жителів у Бучі на Київщині, практично знищена.

7 серпня в соціальній мережі "ВКонтакте" опублікували фото стенда із жалобними фотографіями 44 солдатів та офіцерів цієї бригади, повідомляє російська служба "Радио Свобода".

Автор: Олексій Асташов
  Стенд з жалобними фотографіями 44 солдатів й офіцерів цієї бригади
Стенд з жалобними фотографіями 44 солдатів й офіцерів цієї бригади

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали "миротворця" РФ, який наказував убивати цивільних під Києвом

Видання також поспілкувалося з автором фотографії Олексієм Асташовим, який підтвердив факт смерті більшості з них.

"Від 64-ї бригади, якій Володимир Путін подарував звання "гвардійської", нічого не залишилося, але розформувати її було б непрямим визнанням відповідальності Росії за воєнні злочини в Україні", – ідеться в розслідуванні.

За його словами, на стенді – лише 10-та частина його співслужбовців, ліквідованих за час повномасштабної війни проти України.

"До початку повномасштабного вторгнення у складі бригади було 1500 людей. І в Україну поїхали всі, окрім дівчат, штабних мишей і новобранців", – каже він.

За його словами, на стенді вивісили фотографії лише тих, кого посмертно нагородили "орденом мужності". Асташов припустив, що загалом кількість загиблих обчислюється сотнями.

Асташов заперечує, що 64-та бригада була в Бучі й чинила воєнні злочини. Проте факт перебування військових цієї бригади в Бучі раніше встановили ЗМІ.

Журналісти також звернули увагу на те, що одному з російських військових на стенді з фотографіями загиблих – Микиті Акімову – Офіс генерального прокурора України повідомив про підозру в порушенні законів і звичаїв війни за злочини в Бучі.

Автор: Олексій Асташов
  Микита Акімов, фото з профілю "ВКонтакте" / фото на траурному стенді в клубі 64-й ОМСБр
Микита Акімов, фото з профілю "ВКонтакте" / фото на траурному стенді в клубі 64-й ОМСБр

Тоді про підозри повідомили ще дев'ятьом військовим із цієї бригади.

Аналітики розслідувальної групи Conflict Intelligence Team (CIT) кажуть, що цифра 1500 військовослужбовців перед відправленням бригади в Україну реальна, якщо йдеться лише про контрактників.

У CIT також упевнені, що номінально бригада збережеться, але на фронті її залишки, імовірно, передадуть іншому підрозділу.

У Київській області вже виявили й оглянули 1239 убитих російськими окупантами мирних жителів. З них 412 – закатовані й убиті жителі Бучі.

Росіяни під час окупації вбивали в Бучі мирне населення – людям стріляли в потилиці. Убивали сім'ями: дітей, жінок, літніх людей. Ґвалтували й спалювали тіла. На вулицях лежали десятки трупів, деякі з них зі зв'язаними руками.

Зараз ви читаєте новину «"Особового складу немає": причетна до звірств у Бучі російська бригада вже майже знищена. Фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути