понеділок, 31 липня 2017 17:34

Оприлюднили результати перевірки табору, де масово отруїлися діти атовців

Оприлюднили результати перевірки табору, де масово отруїлися діти атовців
Директора санаторію, де масово отруїлися діти, звільнили з посади. Фото - likuvan.in.ua

Людмилу Запорожець, директора дитячого санаторію "Лазурний" у Бердянську на Запоріжжі, де масово отруїлися діти, звільнили з посади. Оздоровчий центр не мав дозволів на прийом дітей.

Відкрито відразу кілька кримінальних проваджень. Документи з розслідування спалаху кишкової інфекції передані в прокуратуру, пишуть Факти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людям, які отруїлися в суші-барі, допоможуть стягти з винних грошову компенсацію

У Держсанепідслужбі Запорізької області повідомили, що харчове отруєння спровокували бактерії роду клебсиелла, виявлені в гречаній каші, яка входила в меню. Кашу подавали 18 липня на вечерю і 20 липня на сніданок. Умовно патогенні мікроорганізми виявлені і у кухаря харчоблока, якого вважають джерелом інфекції.

В ході епідрозслідування встановлено численні порушення, в тому числі що стосуються правил зберігання харчових продуктів. Сантехнічне обладнання харчоблоку було несправне. Хвороботворні бактерії виявилися на столовому посуді, кухонному устаткуванні, продуктах, а також на руках персоналу. При цьому медичні книжки були лише у трьох з 17 співробітників харчоблоку.

Діти з Дніпропетровської області, які відпочивали в оздоровчому центрі "Лазурний" Бердянська Запорізької області, незабаром після заїзду поскаржилися на головний біль і нудоту. З гострою кишковою інфекцією вони були госпіталізовані в міську лікарню Бердянська. Всього захворіли 46 осіб у віці від 7 до 15 років.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили результати перевірки табору, де масово отруїлися діти атовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути