неділя, 19 червня 2022 20:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти знову гатили з "Ураганів" по Дніпропетровщині

Окупанти знову гатили з "Ураганів" по Дніпропетровщині
"Ураган" - реактивна система залпового вогню. Фото: ТАСС

У неділю, 19 червня, російські окупанти знову обстріляли Дніпропетровську область, зокрема Зеленодольську та Апостолівську громади.

Окрім цього, з "Ураганів" обстріляли територію поблизу села Перше Травня, що у Криворізькому районі. Окупанти поцілили у поля. Про це повідомив голова обласної ради Микола Лукашук.

Також протягом дня відбулися бої між підрозділами Збройних сил України і сил противника на Херсонщині поблизу Криворізького району, повідомив Лукашук.

"У всіх інших районах Дніпропетровщини день минув тихо. Російських окупаційних військ в області немає і не буде, адже наші рубежі надійно захищені. За всі скоєні злочини Росія обов'язково відповість. Віримо у ЗСУ, віримо у президента. Україна переможе", - пише голова облради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский мир" як він є" - показали дірки у стелях після "Ураганів"

"Ураган" - реактивна система залпового вогню калібру 220 мм, розроблена в СРСР. Складається з бойової і транспортної машини. Система несе 16 реактивних снарядів масою по 280 кг кожен, які здатна випустити залпом за 20 сек.

Внаслідок вчорашнього ракетного удару по Новомосковському району постраждали 14 людей. Двоє людей загинули, серед яких - рятувальник. Восьмеро постраждалих знаходяться в медзакладах області з опіками, ще четверо - на амбулаторному лікуванні.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти знову гатили з "Ураганів" по Дніпропетровщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути