четвер, 28 квітня 2022 16:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти змушують українських бізнесменів переорієнтовуватись на Росію

Окупанти змушують українських бізнесменів переорієнтовуватись на Росію
Окупанти погрожують підприємцям. Фото: ГУР

На окупованих територіях український бізнес примушують працювати за російськими правилами.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Російська Федерація активізує заходи, спрямовані на встановлення окупаційного режиму на захоплених територіях сходу та півдня України. Минулого тижня перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кірієнко провів у Донецьку нараду за участі "керівників" так званих ЛДНР. На нараді обговорювалися питання створення і подальшої діяльності російських "військово-цивільних адміністрацій", - йдеться в повідомленні.

Говорили про термінове впровадження системи обов'язкового платного ліцензування українських приватних підприємців для торгівлі з суб'єктами РФ. На їхню думку, це дозволить окупаційному режиму взяти під контроль фінансові потоки та повністю переорієнтувати місцевий бізнес на російський ринок.

Місцевий бізнес чинить спротив таким намаганням. У селищі Шевченкове Харківської області окупанти дали можливість налагодити роботу ринку. На його території вивісили російський прапор. Обурені місцеві жителі зламали флагшток. Після цього окупанти пообіцяли закрити ринок у разі повторення "інцидентів".

У Боровій Харківської області окупанти примушують керівників сільськогосподарських підприємств розпочинати весняно-польові роботи. Більшість техніки розбили та викрали самі ж окупанти. Недостатньо посівних та паливно-мастильних матеріалів. Кілька фермерів підірвались на снарядах та мінах під час польових робіт. Аграріям, які відмовляються працювати, погрожують "націоналізацією" землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія планує вивезти зерно з захоплених територій - Денісова

У селах Ботієве і Строганівка Мелітопольського району Запорізької області окупанти вимагають від підприємців відкривати магазини, кафе та місця відпочинку. Наполягають, щоб там не було українських товарів. Дають контакти постачальників з окупованого Криму. Загарбники готуються до введення "рубльової зони".

У Сватівському районі Луганської області влада так званої ЛНР змушує фермерів розпочати посівні роботи. Аграріїв обіцяють забезпечити паливно-мастильними матеріалами безкоштовно, проте потім зібраний урожай буде націоналізовано на користь окупантів. Фермери зможуть отримати лише невелику частину зі свого врожаю.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти змушують українських бізнесменів переорієнтовуватись на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути