вівторок, 06 грудня 2022 19:03

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Окупанти за добу обстріляли понад 50 населених пунктів України: куди били

Окупанти за добу обстріляли понад 50 населених пунктів України: куди били
Російські окупанти продовжують завдавати ударів по критичній інфраструктурі й будинках цивільного населення. Фото: Getty Images

Російські окупанти продовжують завдавати ударів по критичній інфраструктурі й будинках цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Водночас Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію РФ проти України, надаючи територію та повітряний простір для завдання ракетних та авіаційних ударів. Про це у вівторок, 6 грудня, повідомив Генштаб ЗСУ.

На Сіверському напрямку ворог здійснив мінометні обстріли населених пунктів Запсілля та Миропілля Сумської області.

На Слобожанському напрямку російські окупанти продовжують утримувати свої війська в прикордонних районах Бєлгородської області. Обстрілів з танків, мінометів, ствольної артилерії зазнали райони шести населених пунктів Харківської області.

На Куп'янському напрямку противник веде оборонні дії на захоплених рубежах. Здійснив обстріли з танків та всього спектру артилерії районів семи населених пунктів Харківської та Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни наступають на трьох напрямках і продовжують обстрілювати населені пункти України

На Лиманському напрямку противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії районів п'яти населених пунктів Луганської та Донецької областей.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках обстрілів з танків та артилерії різних типів зазнали понад 20 населених пунктів.

На Новопавлівському напрямку ворог веде оборону.

На Запорізькому напрямку противник намагається покращити тактичне положення. Здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії районів понад 10 населених пунктів.

На Херсонському напрямку ворог веде оборонні дії, проводить посилення угруповання військ. Обстріляв з артилерії райони населених пунктів, що межують з лінією зіткнення.

На Донбасі окупанти продовжують спроби наступу, але не можуть прорвати оборону Збройних сил України.

Росіяни намагаються прорвати позиції українських військових у районі Сватового й Кремінної в Луганській області, свідчить карта, опублікована у Twitter міністерства оборони Великої Британії 6 грудня.

Атакує ворог також біля Бахмута на Донеччині. Водночас спроби російських загарбників не мають успіхів. Українські сили у відповідь на агресивні дії ворога намагаються відтіснити росіян, завдаючи ударів і контратак.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти за добу обстріляли понад 50 населених пунктів України: куди били». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути