Ексклюзиви
субота, 15 жовтня 2022 19:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти з артилерії, танків і мінометів масовано атакували Україну: куди били

Окупанти з артилерії, танків і мінометів масовано атакували Україну: куди били
Окупанти з артилерії, танків і мінометів масовано атакували Україну. Фото: Слово і діло

Російські окупанти, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони й звичаї ведення війни, продовжують завдавати ударів по критичній інфраструктурі й житлу цивільного населення.

Лише на Волинському й Поліському напрямках обстановка була без суттєвих змін. На інших напрямках противник не припиняв обстріли, повідомив Генштаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "нагодували" окупантів вогнем з артилерії та авіації: росіяни рахують втрати

Водночас командування наголошує, що зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів, а також запуск ударних БпЛА з території Білорусі.

На інших напрямках противник здійснював обстріли:

- на Сіверському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Сеньківка, Прогрес Чернігівської області й Павлівка, Дмитрівка, Мезенівка, Бачівськ, Соснівка Сумської області.

- на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вовчанські Хутори, Гатище, Липці, Огірцеве, Стариця, Уди. Також ворог задіяв БпЛА для корегування вогню артилерії;

- на Краматорському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Верхньокам'янське, Вишневе, Зарічне, Надія, Першотравневе, Терни й Торське;

- на Бахмутському та Авдіївському напрямках противник здійснював обстріли з танків та артилерії різних типів вздовж всієї лінії зіткнення.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти наступальних дій не проводили. З танків, мінометів та ствольної артилерії обстріляли понад 20 населених пунктів.

Зокрема, Білогір'я, Вугледар, Времівка, Залізничне, Микільське, Новоукраїнка, Нескучне, Оріхів, Чарівне й Ольгівське.

На Південнобузькому напрямку вогневого впливу зазнали райони понад 35 населених пунктів вздовж всієї лінії зіткнення. Для ведення повітряної розвідки ворог здійснив більш як 60 вильотів БпЛА.

Протягом минулої доби ворог обстрілював Харків і населені пункти Харківського, Ізюмського, Куп'янського й Чугуївського районів.

Унаслідок обстрілів у Вовчанську пошкоджено приватний будинок, в Ізюмі неексплуатована будівля магазину, також пошкоджені нежитлові та господарчі споруди, сталися пожежі, повідомив у суботу голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Тelegram.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти з артилерії, танків і мінометів масовано атакували Україну: куди били». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути