вівторок, 29 листопада 2022 21:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вивезли з колоній Херсонщини тисячі ув'язнених

Окупанти вивезли з колоній Херсонщини тисячі ув'язнених
Загарбники вивезли українських ув'язнених колонії на території Росії. Фото: korrespondent.net

Російські загарбники, тікаючи з Херсонщини, вивезли українських ув'язнених у 10 колоній на території Росії.

Про це повідомляє російське видання "Сирена", посилаючись на власні дані й інформацію проєктів "Русь сидящая" та Gulagu.net.

За словами рідних українських ув'язнених, у травні в'язнів із колоній у Херсонській і Миколаївській областях почали звозити до ВЧ-7 у Старій Збур'ївці (за 50 км від Херсона). А за два тижні до відступу російських військ із Херсона в листопаді російські військові почали перевозити ув'язнених у колонії в Росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти, які втекли з Херсонщини, ґвалтують жінок у Мелітополі – ЦНС

"Рідні ув'язнених повідомили, що спочатку вони встановили три російські колонії у Краснодарському краї та Волгоградській області, куди вивезли близько 2500 громадян України. Правозахисники також з'ясували, що українські в'язні з'явилися у Володимирській області", ‒ йдеться у повідомленні.

Більшість українських ув'язнених перебуває у Краснодарському краї. Правозахисники мають інформацію, що за місяць українців планують почати розподіляти по інших колоніях у Росії.

Глава Gulagu.net Володимир Осєчкін повідомив, що з українськими в'язнями, які прибувають до російських колоній, жорстоко поводяться, проти них застосовують електрошокери. За його даними, з українцями працює відділ спеціального призначення УФСВП, а від російських в'язнів їх ізолюють.

Російські окупанти в терміновому порядку вивезли з Нової Каховки всіх колаборантів, які втекли туди після звільнення Херсона українськими військами. Колаборанти втекли з Нової Каховки, оскільки розуміють, що звільнення міста - справа часу, сказано в повідомленні Центру національного спротиву.

Під час окупації Херсону деякі російські військові звертались до місцевих лікарів з проханням виписати їм фейкові діагнози, щоб втікати з фронту. Такі факти журналістам розповіло керівництво міської клінічної лікарні імені Афанасія та Ольги Тропіних, пише The Wall Street Journal.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вивезли з колоній Херсонщини тисячі ув'язнених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути