пʼятниця, 17 березня 2023 09:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вигадали нові методи примусової паспортизації на захоплених територіях

Окупанти вигадали нові методи примусової паспортизації на захоплених територіях
Росіяни посилюють темпи примусової паспортизації на захоплених український територіях. Фото: prostir.ua

Російські загарбники вигадали нові методи примусової паспортизації місцевих жителів на тимчасово захоплених українських територіях.

Зокрема, аби не чекати досягнення дітьми повноліття, за новими нормами, заяву на припинення громадянства за дитину, яка не досягла 14 річного віку, може подати один із батьків, єдиний батько або усиновлювач. Про це у Telegram повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

За дітей, які залишилися без піклування батьків, у тому числі постійно перебувають в освітній, медичній або соціальній організації, заява подається опікуном або уповноваженим представником такої установи. Тобто думку дитини ніхто не запитує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не дають зарплат без паспорта РФ ‒ у Генштабі повідомили про російський терор на захоплених територіях

Стосовно паспортизації дорослих, то із березня на території так званої ЛНР почали перераховувати пенсії. Але звернутися до відповідних органів людина може винятково з паспортом РФ з реєстрацією на території регіону.

"Паспорти України чи так званої ЛНР не приймаються. Не встиг отримати новий папірець – на перерахунок можна не чекати", ‒ йдеться у повідомленні.

Разом з тим серед тих, хто пішов працювати в комунальні установи загарбників, уже наростає невдоволення.

"Невдоволені з'являються на Новопсковщині, яка під окупацією вже рік. Ті, хто пішов працювати, зокрема, у РЕС, вже декілька місяців не отримують зарплату. А нещодавно людям повідомили, що вони переходять на триденний робочий тиждень. Звісно, пропорційно знизиться і оплата праці", ‒ йдеться у повідомленні.

У тимчасово захопленому Мелітополі російська окупаційна так звана "влада" разом з представниками російської податкової служби заборонила здійснювати будь-які виплати та розрахунки громадянам, які не мають реєстраційного номера облікової картки платника податків РФ.

Його, в свою чергу, можна отримати винятково за наявності паспорта громадянина РФ.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вигадали нові методи примусової паспортизації на захоплених територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути