пʼятниця, 10 червня 2022 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вгатили по Харкову й області з РСЗВ та артилерії: серед жертв - діти
7

9 червня ворог знову тероризував населення Харкова та області обстрілами з артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Під удар потрапив Шевченківський район Харкова, а також Харківський, Чугуївський, Ізюмський та Богодухівський райони області, повідомив 10 червня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Пошкоджені будинки, склади та об'єкти інфраструктури. Горіли хвойні ліси та лісосмуги. Протягом доби двоє цивільних у місті загинули, ще 15 людей отримали поранення. У селищі міського типу Печеніги госпіталізували шістьох людей, є також один загиблий. У Малій Данилівці - ще двоє. У Золочеві п'ятеро госпіталізованих і один загиблий. У Вишневому один госпіталізований. У селі Грушуваха Лозівського району госпіталізували 12-річного хлопчика", - ідеться у повідомленні.

Дитину доставили до Харкова у важкому стані. Лікарі борються за її життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому росіяни обстрілюють Харків

Зруйнована цивільна інфраструктура Роганської ОТГ
Фото: Харківська обласна прокуратура
Рятувальники ліквідували масштабну пожежу на підприємстві «Електромашина»
Зруйнована цивільна інфраструктура Роганської ОТГ
Рятувальники ліквідували масштабну пожежу на підприємстві «Електромашина»
Зруйнована цивільна інфраструктура Роганської ОТГ

На лінії зіткнення просування ворога не було. На Харківському напрямку противник зосереджений на обороні. На Ізюмщині росіяни поповнюють запаси та перегруповують сили.

"Наші захисники продовжують завдавати окупантам відчутних втрат у живій силі і техніці. Україна переможе", - додав Синєгубов.

Позаминулої доби російські окупанти продовжили тероризувати мирне населення Харківської області масованими обстрілами. У Харкові снаряди влучили в кафе, шкільну бібліотеку й магазин. Двоє харків'ян загинули, ще четверо зазнали поранень.

Армія РФ пізно ввечері 8 червня вкотре обстріляла Харків. Пролунало два потужні вибухи. Їх почули жителі різних районів міста. Одночасно у Telegram-чатах Бєлгорода очевидці писали про запуски ракет. Перший вибух стався о 23:01. Другий - невдовзі після нього.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вгатили по Харкову й області з РСЗВ та артилерії: серед жертв - діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути