середа, 14 вересня 2022 01:42

Окупанти у Балаклії влаштували катівні табори для українців – Нацполіція

Окупанти у Балаклії влаштували катівні табори для українців – Нацполіція
Українських громадян у Балаклії катували та морили голодом. Фото: t.me/voynareal

У звільненій від російських окупантів Балаклії в Харківській області Національна поліція виявила катівні табори та в'язниці, які росіяни влаштували в місті для місцевих жителів.

У відділенні поліції окупанти розгорнули штаб, а в підвалі відділення та сусідніх будівлях обладнали в'язницю і катівні, розповів керівник слідчого управління Нацполіції в області Сергій Болвінов у Facebook.

Окупанти утримували в полоні до 40 осіб, їх били, катували, огидно годували. До в'язниці потрапляли в основному ті, хто служив у ЗСУ або мав родичів, які брали участь в АТО - таких шукали через місцевих колаборантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зі зламаними будинками, але незламними людьми" – Зеленський показав фото звільненої Харківщини

Також у в'язниці утримували тих, хто допомагав ЗСУ, партизанив, або якось інакше викликав підозру окупантів. Хапали часто з надуманого приводу.

"Одна людина просиділа у "в'язниці" 46 днів - рашисти знайшли фото його брата у військовій українській формі", - зазначив Болвінов.

Ті, що вижили у в'язниці розповідали, що самим "легким" видом тортур, які застосовували окупанти, був електричний струм. При цьому окупанти намагалися приховати сліди злочинів - так, в останній день в місті вони розстріляли деяких українців на блокпосту. Зараз поліція встановлює всі деталі злочину росіян.

Раніше Державне бюро розслідувань затримало начальника окупаційної поліції Балаклії. Колаборант намагався втекти з міста, але не вийшло.

10 вересня у звільненому від російських окупантів місті Балаклія на Харківщині урочисто підняли український прапор. Звільнили його кількома днями раніше, але до 10 числа велася зачистка міста від залишків росіян та стабілізація становища.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти у Балаклії влаштували катівні табори для українців – Нацполіція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути