субота, 12 березня 2022 19:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти розстріляли евакуаційну колону жінок та дітей на Київщині

Окупанти розстріляли евакуаційну колону жінок та дітей на Київщині
Російські окупанти під час спроби евакуації розстріляли цивільних людей. Фото: 24 канал

Російські окупанти розстріляли колону жінок та дітей на Київщині під час евакуації. Семеро людей загинуло, серед них одна дитина.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

"11 березня, під час спроби евакуації з села Перемога (Баришівський район Київської області) в бік села Гостролуччя за погодженим "зеленим" коридором, окупантами була розстріляна колона мирних жителів, яка складалась виключно з жінок та дітей. Результат цього звірячого вчинку – сім загиблих. З них одна дитина. Точна кількість поранених наразі невідома", - йдеться у повідомленні.

Після розстрілу окупанти змусили залишки колони повернутися до села Перемога і не випускають їх з населеного пункту, наголошує ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни буксують, хочуть поповнити сили білорусами - експерт

"Наразі з ними практично неможливо встановити зв'язок, а також надати гуманітарну та медичну допомогу", - додає розвідка.

У ГУР також нагадали, що питання захисту цивільного населення під час збройних конфліктів регулюється нормами міжнародного гуманітарного права.

"Зокрема, Четвертою Женевською конвенцією "Про захист цивільного населення під час війни". Згідно з цими нормами, навмисні напади на цивільних осіб, які не беруть безпосередньої участі в бойових діях прирівнюються до військового злочину", - наголошують у повідомленні.

Окупанти продовжують обстрілювати шляхи руху евакуаційної колони до Маріуполя. На околицях міста тривають бої. Відбивають атаки десанту. Продовжуються артилерійські обстріли, повідомив голова Донецької ВДА Павло Кириленко на телемарафоні.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти розстріляли евакуаційну колону жінок та дітей на Київщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути