неділя, 28 квітня 2024 09:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти просунулись біля Авдіївки - нові карти боїв
7

Російські окупанти дещо просунулись на фронті на північ від Авдіївки та на захід від Донецька.

Загарбники також тиснуть на більшості напрямків. Однак, українські військові стримують ворога. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Бойові дії у Харківській та Луганській областях

Російські війська активізували операції на північний захід від Сватового і, ймовірно, захопили Кислівку станом на 27 квітня. Російські "воєнкори" стверджували ввечері 26 квітня, що окупанти нібито прорвали оборону ЗСУ в Кислівці, і начебто захопили весь населений пункт.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Харківській та Луганській областях
Ситуація у Харківській та Луганській областях

Російські блогери також стверджували, що війська РФ просунулися на глибину до 1,85 км вздовж залізничної колії, яка пролягає через Кислівку, та що нібито взяли в напівоточення сили ЗСУ в Котлярівці. Однак, аналітики поки не знайшли візуального підтвердження цих російських заяв.

Бойові дії також тривали на північний захід від Сватового в районі Берестового, Кислівки та Стельмахівки. 27 квітня бої тривали на південний захід від Сватового та в районі Кремінної, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Тривали бойові дії в районі Дружелюбівки, Новоєгорівки, Греківки, біля Невського та Тернів і Зарічного, в районі Серебрянського лісництва та Білогорівки.

Український військовий, який воює поблизу Серебрянського лісу, сказав Guardian в інтерв'ю, опублікованому 27 квітня, що війська РФ мають артилерійську перевагу п'ять до одного над силами ЗСУ в цьому районі. Ситуацію сержант описав як "більш-менш стабільну" порівняно з іншими напруженими ділянками фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зможе почати контрнаступ: аналітики назвали терміни

Бойові дії в Донецькій області

Обмежені позиційні бої тривали 27 квітня на північний схід від Бахмута в районі Спірного та Виїмки. Підтверджених змін на лінії фронту там не було.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв під Бахмутом
Карта боїв під Бахмутом

Війська РФ продовжували наступальні дії в районі Часового Яру, однак підтверджених змін лінії фронту там також не було.

Російські "воєнкори" стверджували, що на східній околиці Часового Яру тривають важкі бої та що війська РФ намагаються зачистити позиції в лісовій зоні на схід від міста.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії біля Часового Яру
Бойові дії біля Часового Яру

Один з блогерів стверджував, що війська РФ нібито просуваються на південь від заповідника Ступки-Голубовського 2 (на південний схід від Часового Яру) і рухаються паралельно трасі Т0504 Бахмут - Іванівське - Костянтинівка.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що Сили оборони відбили російські атаки поблизу Нового мікрорайону у східній частині Часового Яру, на схід від міста біля Іванівського та на південний схід - біля Кліщіївки.

Війська РФ нещодавно підтвердили наступ на захід від Донецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 27 квітня, показують, що окупанти нещодавно просунулися в центрі Красногорівки в напрямку кільця.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв під Авдіївкою
Карта боїв під Авдіївкою

Деякі російські "воєнкори" також стверджували, що війська РФ нібито починають зачищати цегельний завод у західній Красногорівці, хоча аналітики ISW ще не мають візуальних доказів утримання російськими військами позицій у районі цегельного заводу.

Українські та російські джерела повідомляли про продовження бойових дій на захід від Донецька поблизу Георгіївки та на південний захід від Донецька біля Парасковіївки та Побєди. Російські джерела стверджували, що війська РФ нібито повністю контролювали Новомихайлівку.

Повідомляли також, що війська РФ просунулися в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей 27 квітня.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Донецькій області
Бойові дії у Донецькій області

Російський "воєнкор" писав, що окупанти нібито просунулися на 400 м у глибину поблизу Урожайного та на 100 м у глибину біля Старомайорського. Однак, в ISW не мають візуальних доказів цих російських заяв.

В Генштабі ЗСУ заявили, що російські війська атакували на схід від Великої Новосілки в районі Вугледара, поблизу Водяного, на південний схід від Великої Новосілки поблизу Пречистівки та на південь від Великої Новосілки поблизу Урожайного та Старомайорського.

Бойові дії на півдні України

Позиційні бойові дії 27 квітня тривали на заході Донецької області, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Окрім того, бої тривали поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Запорізькій області
Карта бойових дій у Запорізькій області

Українські війська нещодавно завдали ракетного удару по залізничному мосту в окупованій частині Запорізької області. На відео з геолокацією, опублікованому 27 квітня, видно, як ЗСУ завдають удару по залізничному мосту на захід від Чернігівки, що на північний захід від Мелітополя.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Херсонській області
Ситуація у Херсонській області

27 квітня тривали позиційні бої на східному березі Дніпра у Херсонській області, в тому числі поблизу Кринок.

Один з російських "воєнкорів" розповідав, що українські сили зберігають незначну присутність біля Антонівського мосту.

Російські загарбники намагаються прорвати українську оборону на деяких ділянках фронту. ЗСУ стримують атаки ворога.

Протягом минулої доби відбулося 88 бойових зіткнень. Про це вранці 28 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти просунулись біля Авдіївки - нові карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути