четвер, 09 червня 2022 12:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти поцілили по населених пунктах Запоріжжя: масштабні руйнування

Окупанти поцілили по населених пунктах Запоріжжя: масштабні руйнування
Загарбники обстріляли Пологівський район. Фото: ілюстративне, ДСНС України

Російські окупанти обстріляли Пологівський район у Запорізькій області.

Ворог поцілив по Оріхову, селам Нестерянці та Малій Токмачці, повідомила обласна військова адміністрація в Тelegram 9 червня.

"Мешканці Нестерянки повідомили про руйнування їх будинків та дворової території. Вибухова хвиля в помешканнях повибивала вікна з дверима. У деяких домівках сила вибуху була настільки сильною, що вмить повністю позривало дахове покриття.

Жителі Малої Токмачки повідомили про зруйновану будівлю місцевої лікарні. Приміщення амбулаторії залишилося без даху та вікон. Також на території одного з будинків снаряд потрапив у город. Унаслідок цього в прилеглих житлових приміщеннях повилітали вікна", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни знищили транспортне сполучення між Пологами і Гуляйполем - Запорізька ОВА

Зазначається, найгірша ситуація залишається в Оріхові. Загарбники щоденно його обстрілюють з важкої артилерії. Відучора, 8 червня, поліцейські задокументували понад 10 повідомлень від оріхівців про наслідки ворожих атак.

"Окупанти нищать квартири, приватні будинки, школи та інші об'єкти інфраструктури. Від ракетних влучень в деяких домівках і господарчих будівлях відбулося займання. Також осколками снарядів зруйновані двори жителів міста, паркани, прибудинкові території та припарковані на них транспортні засоби. У деяких господарів снарядами пошкоджено газо-, водопровід та дроти електромереж. Через це більшість мешканців Оріхова довгий час вимушені залишатися без газу, води та світла", - підсумували в ОВА.

Запорізька область зараз частково перебуває під російською окупацією. Ворог відкрито говорить про плани захопити місто Запоріжжя. Зокрема про це заявляв перший заступник так званої "військово-цивільної адміністрації" Запорізької області Артем Шарлай.

Командування російської армії вирішило відвести війська з окупованих районів Запоріжжя для переправлення солдат на інші напрямки. Або їх повертають у тил для відновлення боєздатності. Таке припущення зробили аналітики американського Інституту з вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Окупанти поцілили по населених пунктах Запоріжжя: масштабні руйнування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути