Ексклюзиви
субота, 02 вересня 2023 16:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти почали використовувати нову тактику задля зупинки контрнаступу ЗСУ – NYT

Окупанти почали використовувати нову тактику задля зупинки контрнаступу ЗСУ – NYT
Росіяни адаптуються до українського контрнаступу. Фото: Генштаб

Росіяни адаптуються до українського контрнаступу і використовують нову тактику, щоб зробити і без того небезпечні мінні поля "ще більш смертоносними".

Зокрема, окупанти заливають мінні поля легкозаймистою речовиною, а коли українські війська починають розміновувати території, росіяни кидають туди гранату за допомогою дрона. Це спричиняє багато вогню та вибухів, повідомляє NYT з посиланням на українських морських піхотинців.

Повідомляється, що встановлення контролю над трасами є надзвичайно важливим, оскільки це найбезпечніші маршрути, де міни легше помітити та вилучити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуменюк пояснила, що відбувається на фронті після прориву першої лінії оборони росіян

Росіяни знають це, тому встановили оборонні позиції вздовж траси Т0158. Російські дрони тримають дороги під постійним контролем.

У матеріалі зазначається, що окупанти чинять запеклий опір, мають добре захищені та укріплені позиції, мінні поля та перевагу в повітрі. Морпіхи очікують, що просування буде кривавим і повільним.

"У росіян більше артилерії, більше танків, більше безпілотників і більше людей. А ще вони дуже добре укріплюються, коли кудись заходять – чи то населений пункт, чи лісосмуга, чи просто поле", – сказав ветеран морської піхоти на ім'я Денис.

Представники західних ЗМІ у серпні неодноразово відвідували українських морських піхотинців, які зараз вибивають росіян на шляху до тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області.

Оптимістичний прогноз перебігу контрнаступу ЗСУ зробив, зокрема, морпіх Максим, який воював в Урожайному. Про це пише The New York Times.

За словами військового, після першої та другої ліній оборони росіян відкриється прямий шлях до моря. Там уже не буде ніяких ворожих укріплень.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти почали використовувати нову тактику задля зупинки контрнаступу ЗСУ – NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути