понеділок, 21 березня 2022 19:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти намагаються готувати "вибори" в Запорізькій області

Окупанти намагаються готувати "вибори" в Запорізькій області
В ЗСУ повідомили про ситуацію на окупованих територіях. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На тимчасово зайнятих територіях Запорізької області російські окупанти приховано готуються до проведення виборів проросійської адміністрації районів та міст.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

"На території одного з населених пунктів цієї області противник розгорнув пункт з ремонту бронетанкової техніки із залученням обладнання та робітників оборонних підприємств Російської Федерації. На відновленні перебуває до 20 одиниць броньованої техніки", - йдеться у повідомленні.

У порту Бердянська загарбники зосередили колону білих тентованих вантажних автомобілів КАМАЗ Міністерства надзвичайних ситуацій РФ. Раніше їх використовували для транспортування боєприпасів під виглядом гуманітарної допомоги.

В одному з населених пунктів Запорізької області окупанти розгорнули пункт з ремонту бронетанкової техніки. На відновленні перебуває до 20 одиниць техніки.

У Новій Каховці Херсонської області окупанти на блокпостах шукають ветеранів АТО/ООС.

Росіяни мають проблеми з ремонтом озброєння і військової техніки. Через відсутність іноземних комплектуючих зупинилась робота підприємств корпорації "Уралзавод" та Челябинського тракторного заводу. Ці підприємства спеціалізуються на виготовленні та ремонті танків та іншої броньованої техніки.

У Генштабі відзначають високу кількість дезертирів серед окупантів. У районі Гавронщини Макарівського району Київської області група загарбників викрала автомобілі, переодяглась у цивільний одяг та втекла в сторону Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Карма в дії" - ЗСУ "покришили" зрадників, які лишилися служити окупантам у Криму

Фіксується також великий відсоток смертності серед важкопоранених окупантів.

Армійське керівництво Росії відновило практику "розстрільних загонів" – ешелонів, які йдуть за основними силами РФ і вбивають тих, хто хоче втекти. Про це черговий полонений окупант розповів на допиті в Службі безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти намагаються готувати "вибори" в Запорізькій області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути