понеділок, 07 листопада 2022 17:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти на Херсонщині готують провокації з метою звинуватити ЗСУ

Окупанти на Херсонщині готують провокації з метою звинуватити ЗСУ
Російські загарбники готують провокативні обстріли населених пунктів Херсонської області. Фото: gur.gov.ua

Російські загарбники готують провокативні обстріли населених пунктів Херсонської області.

Окупанти розсилають смс жителям тимчасово окупованої частини регіону, які користуються послугами мобільного зв'язку російських операторів. У цих повідомленнях йдеться про нібито намір командування Збройних сил України здійснити масований артилерійський обстріл цивільної інфраструктури. Про провокацію від росіян попереджає Головне управління розвідки Міноборони 7 листопада.

"Відтак, міститься заклик евакуюватись на лівий берег. Є висока вірогідність здійснення найближчими днями провокаційних обстрілів житлових районів з метою звинувачення українських Сил оборони. Очікується продовження терміну дії комендантської години для прихованого заведення нових сил на правий берег", – зазначили розвідники.

Протягом трьох діб через Каховську гідроелектростанцію йдуть змішані колони військової техніки збройних сил РФ з боку селища Козацьке в напрямку села Цукури – з правого на лівий берег Дніпра. Більшість машин, за інформацією розвідників, це тентовані вантажні та цивільні автомобілі запаковані награбованим майном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Скоро звалюватимемо" - окупант про ситуацію в Херсоні

"Відзначається, що окрім побутової техніки окупанти масово вивозять пластикові склопакети для вікон. Відбувається масове мародерство в населених пунктах правобережжя. Зокрема, в Бериславському районі окупанти методично грабують приватні оселі, магазини та склади. Повністю розграбовано майно Бериславської підстанції районної електромережі (машини, обладнання, прилади, ремонтні матеріали)", – повідомили в ГУР.

У селищі Любимівка російські окупанти вилучають майже весь наявний транспорт: автобуси, вантажівки, легкові. Повністю розграбовані місцеві СТО та автопарки.

"Вздовж гирла Дніпра проводиться рекогностування місцевості. Із місцевих рад населених пунктів, розташованих по лінії Дніпра, вивезено всю документацію. У самих приміщеннях облаштовано комендатури окупантів. В селах Ольгівка й Токарівка окупантами підірвано вишки мобільного зв'язку українських операторів", – підсумували розвідники.

Російські війська в Україні продовжують грубо порушувати закони та звичаї ведення війни стосовно цивільного населення. У Каховці в Херсонській області тривають пошуки диверсійних груп та коригувальників вогню. Затриманих вивозять до Горностаївки, де під тортурами "вибивають" покази, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 7 листопада.

В окупованому Херсоні російські військові замінували об'єкти критичної інфраструктури. Зокрема, ТЕЦ. Про це повідомляє херсонський журналіст Костянтин Риженко.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на Херсонщині готують провокації з метою звинуватити ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути