середа, 21 березня 2012 12:08

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

"Оксана Макар мала вижити, щоб розкрити очі на аморальність і розбещеність суспільства"

"Оксана Макар мала вижити, щоб розкрити очі на аморальність і розбещеність суспільства"
Ми перетворюємось на Содом і Гоморру, вважає Олександра Кужель

Історія зі зґвалтуванням Оксани Макар — це посил від Бога. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловила координатор громадського руху "Громадянський опір" Олександра Кужель.

"Дівчина мала вижити, щоб розкрити очі на всю аморальність і розбещеність нашого суспільства", - зауважила вона.

9 березня в Миколаєві троє чоловіків зґвалтували 18-річну Оксану Макар, намагалися задушити, а потім підпалили її. Стогін залишеної в підвалі будинку обгорілої дівчини почув чоловік, який поблизу намагався завести автомобіль. Цей випадок набув розголосу. Люди одразу почали збирати гроші на лікування Оксани. З Миколаєва її у важкому стані літаком доправили в Донецький опіковий центр.

Один із ґвалтівників – син колишнього керівника місцевої райдержадміністрації. У кількох містах пройшли акції протесту: люди вимагають справедливого суду над винними й жорсткішого ставлення правоохоронців до мажорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стан настільки важкий, що аж страшно" - Фісталь про операцію Оксани Макар

"Після історії з Оксаною Макар одразу стало відомо про ще одну миколаївську дівчину та про дівчину з Сімферополя. В Україні, за статистикою, щороку відбуваються біля 300 особливо тяжких зґвалтувань. Ми перетворюємось на Содом і Гоморру, і бурхлива реакція суспільства тут була просто необхідна. Вона свідчить, що ми ще живі", - наголосила Кужель.

За словами політика, влада, в усіх її проявах, просто плює в обличчя суспільству.

"У нас одні люди сидять по справах, шитих білими нитками, – а паралельно майже щотижня дізнаємось про злочини сина прокурора, сина народного депутата чи міліціонера. Мажори кажуть нам: "Що хочу, те й роблю". І так само почуваються люди у владі. Кожен має відчуття, що його справедливість порушено. Іноді ці відчуття зливаються в одне, тому ми й бачимо стихійні мітинги й протести", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксані Макар почистили відмерлі клітини і замовили протез на Кубі

Про що свідчить знущання над Оксаною Макар і реакція українців на нього читайте у новому номері журналу "Країна" № 11 (114) за 22 березня 2012 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Оксана Макар мала вижити, щоб розкрити очі на аморальність і розбещеність суспільства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути