Ексклюзиви
неділя, 27 листопада 2022 04:20

Окупанти посилять обстріл Херсона, запеклі бої на Донбасі тривають - свіжі карти боїв

Російські окупанти намагаються стримати контрнаступ Збройних Сил України на заході Луганської області, а також підтягують артилерію та ракети ближче до Херсона.

Терористи планують посилити обстріли Херсонщини, інформує Інститут вивчення війни (ISW).

Контрнаступ на заході Луганської області

26 листопада російські війська продовжують оборону від контрнаступу українських військ на лінії Сватове-Кремінна. У Генштабі України повідомили, що російські війська ведуть активну оборону на північний захід від Сватового в напрямку Куп'янська та на захід від Кремінної в напрямку Лиману.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої стануть інтенсивніші по всій лінії фронту - експерти ISW

Міністерство оборони (МО) Росії стверджувало, що російські війська відбили українські атаки на Коломийчиху і Площанку. Луганський обласний голова Сергій Гайдай зазначив, що українські війська продовжують досягати успіхів навколо Сватового та Кремінної, частково через низьку якість і неузгодженість мобілізованих російських новобранців, які діють у цьому районі. Він додав, що українські війська додатково обороняються від постійних атак Росії на Білогорівку, що за 10 км на південь від Кремінної.

Автор: understandingwar.org
  Оновлена карта військових дій в Україні на 26 листопада
Оновлена карта військових дій в Україні на 26 листопада

Бої на Донбасі

Російські війська продовжують наступальні дії навколо Бахмута. Українські війська відбили російські штурми біля Бахмута, в районі Опитного, Соледару, Бахмутського та Яковлівки.

Російські та українські джерела продовжують стверджувати, що брудна погода сповільнює операції в районі Бахмута. Водночас, російський військовий блогер заявив, що на південній околиці Бахмута тривають запеклі бої між українськими та російськими військами.

Також російські війська продовжили наступальні дії на лінії Авдіївка-Донецьк. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили наступ росіян у 23 км на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського, Красногорівки та Невельського. За словами одного з російських військових блогерів, війська окупантів також продовжили наступ у напрямку Новомихайлівки (36 км на південний захід від Авдіївки). Крім цього, на відео з геолокацією, опублікованому 26 листопада, видно, як українські війська завдають ударів по наступаючим російським танкам на південний захід від Новоселівки Другої, що за 9 км від Авдіївки.

Аналітики стверджують, що російські війська продовжують вести оборонні дії на заході Донецької та сході Запорізької областей. Міністерство оборони Росії заявило, що російські сили відбили українські контратаки в межах поблизу Микільського та Времівки на заході Донецької області. А у Генштабі України повідомили, що російські війська продовжили звичайні артилерійські та авіаудари вздовж лінії зіткнення в Донецькій та Запорізькій областях.

Автор: understandingwar.org
  Оновлена карта військових дій в Україні на 26 листопада
Оновлена карта військових дій в Україні на 26 листопада

Ситуація на Півдні

Російські війська продовжують будівництво укріплень у східній частині Херсонської області та ведуть звичайний артилерійський вогонь по районах на правому березі річки Дніпро. У Генштабі України повідомили, що російські війська зміцнюють свої позиції вздовж невизначеної берегової лінії, ймовірно маючи на увазі до узбережжя Чорного моря і готують оборону в глибину.

Російські війська переміщують системи РСЗВ і С-300 ближче до Херсона. Це вказує на те, що російські війська можуть мати намір збільшити темпи ракетних і зенітних ракетних ударів по наземних цілях на північ від річки Дніпро в найближчі дні. Українські офіційні особи повідомили, що російські сили обстріляли Херсон, Антонівку, Чорнобаївку та Берислав – усі на правому березі Дніпра.

Українські війська продовжують завдавати ударів по зосередженню російських військ і військових засобів у російських тилових районах на півдні України. У Генштабі України повідомили, що українські війська завдали ударів по складу боєприпасів у Мелітополі - поранено 50 російських військовослужбовців, та по двох складах у Василівському районі - поранено 130 осіб та знищено 7 одиниць техніки. Мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що 25 листопада українські війська завдали удару по російському складу боєприпасів у Михайлівці на північній околиці Мелітополя. Російський військовий блогер також стверджує, що українські війська завдали ударів по Чаплинці і Скадовську.

Також в цей день росіяни продовжили обстрілювати Дніпро, Гуляйполе, Очаків, Нікополь та Марганець.

Автор: understandingwar.org
  Оновлена карта військових дій в Україні на 26 листопада
Оновлена карта військових дій в Україні на 26 листопада

З 24 по 25 листопада російські війська здійснили обмежені контратаки для повернення втрачених позицій на північний захід від Сватового. Армія РФ продовжує спроби відбити позиції навколо Куп'янська. 25 листопада українські захисники відбили російські атаки на Стельмахівку.

Російські війська, імовірно, почали наступ на Новоселівське 24 листопада, а 25 листопада увійшли в населений пункт і почали зміцнювати позиції, щоб перекрити доступ ЗСУ до траси P07, яка веде до Сватового.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти посилять обстріл Херсона, запеклі бої на Донбасі тривають - свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути