Ексклюзиви
неділя, 27 листопада 2022 03:39

Бої стануть інтенсивніші по всій лінії фронту - експерти ISW

Бої стануть інтенсивніші по всій лінії фронту - експерти ISW
Аналітики Інституту вивчення війни прогнозують, що військові операції в Україні наберуть обертів за тиждень-два. Фото: eastnews.ua

Військові операції вздовж лінії фронту в Україні останніми днями сповільнилися через погіршення погодних умов.

Однак найближчими тижнями їх темп набере обертів. Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Повідомлення з важливих прифронтових районів на сході та півдні України, включаючи Сватове, Бахмут і Вугледар, вказують на те, що операції з обох сторін нині утруднені через зливу і, як наслідок, сильний бруд, пишуть експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Техніку на нас зводять. Хочуть вибити" - окупант на Донецькому напрямку

"Прогнозується, що протягом наступного тижня температура по всій Україні знизиться, що, ймовірно, призведе до замерзання землі та прискорення темпів бойових дій, оскільки обидві сторони підвищать мобільність", - зазначають аналітики.

Температура в районах на північному сході України, наприклад, вздовж лінії Сватове-Кремінна, з 28 листопада по 4 грудня впаде майже до нуля або нижче від денного максимуму.

Ймовірно, землі знадобиться кілька днів при стабільних негативних температурах, щоб затвердіти. Це означає, що наземні умови, швидше за все, дозволять збільшити темпи операцій по всій Україні протягом вихідних 3-4 грудня та наступного тижня.

"Неясно, чи планує якась зі сторін поновлення великих наступальних або контрнаступальних операцій у цей час", - резюмують аналітику.

26 листопада речник Східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що погіршення погодних умов може суттєво сповільнити атаки окупантів на Бахмутському та Авдіївському напрямках, які зараз є чи не найскладнішими на Донбасі.

Така ситуація може суттєво вплинути на хід бойових дій в Україні.

Росія планує взимку стабілізувати фронт в Україні, а навесні відновити активні бойові дії. Кремль очікує, що безповоротні втрати мобілізованих росіян складуть близько 100 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Бої стануть інтенсивніші по всій лінії фронту - експерти ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути